"Nagrada Ivan Filipović" mr. sc. Tamari Ređep: "I nakon 20 godina rad s djecom me veseli!" Foto: Ilustracija

"Nagrada Ivan Filipović" mr. sc. Tamari Ređep: "I nakon 20 godina rad s djecom me veseli!"

IHR/Varaždinske vijesti | 26.6.2023. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Mr. sc. Tamara Ređep, učiteljica informatike i izvrsna savjetnica u I. OŠ Varaždin dobitnica je najvećeg priznanja koje se dodjeljuje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Hrvatskoj za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti, “Nagrade Ivan Filipović”. Ova nagrada mr. sc. Ređep, koja od 2010. godine radi i u Centru izvrsnosti iz informatike, došla je nakon što je u prosincu 2022. godine napredovala u zvanje izvrsne savjetnice, što je najviše zvanje u koje mogu napredovati odgojno-obrazovni djelatnici, no to nije i prva nagrada koju je dobila tijekom 20 godina rada u školi. U protekle četiri godine dobitnica je godišnjih nagrada za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, što je bio povod za razgovor.
Privilegija i odgovornost

Što Vam znači “Nagrada Ivan Filipović”?

”Nagrada Ivan Filipović” predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju, tako da mi je iznimna čast biti jedna od dobitnika ove nagrade za 2022. godinu. Mogu s ponosom reći da je to kruna mog cjelokupnog 20-godišnjeg rada u školi jer se u dokumentaciji za prijavu prilažu i sva značajna ostvarenja tijekom svih proteklih godina.

Koji su današnji izazovi s kojima se susrećete u radu s djecom, je li teško biti učitelj?

Složila bih se s izjavama da je biti učitelj privilegija, ali i odgovornost. Ne bih rekla da je biti učitelj teško, već bih to definirala kao svakodnevni izazov, ponekad lakši ponekad teži. No, upravo sve to je ono što nas pokreće i motivira na daljnji rad.

Kako to da ste se uopće odlučili raditi u školi s djecom?

Nekako sam oduvijek znala da ću raditi u prosvjeti. Znam da će zvučati kao fraza, ali učiteljski posao ne smije biti samo posao već mora biti poziv. Upravo ja tako doživljavam svoj rad u školi s djecom. No, osim u školi gdje radim kao učiteljica informatike, od 2010. godine izvodim radionice u sklopu European Talent Centra - Centar izvrsnosti iz informatike za učenike osnovnih škola Varaždinske županije. U radionicama sudjeluju učenici koji se tako dodatno osposobljavaju za inovativno i kreativno korištenje digitalne tehnologije, a ujedno im se omogućuje kvalitetno korištenje slobodnog vremena...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...