Na blagdan sv. Jurja, zaštitnika "Puma", sveta misa i manifestacija "32 krunice za 32 godine" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Na blagdan sv. Jurja, zaštitnika "Puma", sveta misa i manifestacija "32 krunice za 32 godine"

VV | 21.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga veterana 7. gardijska brigada "Puma" ove godine organizira svetu misu povodom dana svetog Jurja, zaštitnika policije, Hrvatske vojske i 7. gardijske brigade "Puma".

Misa će se održati 24. travnja u kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade "Puma" u Varaždinu s početkom u 10 sati, a istog dana održat će se i "32 krunice za 32 godine", manifestacija u organizaciji Moto kluba Split i 7. gardijske brigade "Puma", kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koje su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Sama manifestacija provodi se od 20. do 28. travnja diljem Hrvatske, a krunice će se položiti i diljem sjeverozapada, od Bjelovara, Varaždina, Koprivnice i Čakovca.

U Varaždinu će se polaganje 20 krunice, uz paljenje svijeća i molitva održati kod Križa zahvalnosti uz varaždinsku župnu crkvu sv. Nikola u 15.30 sati.