FOTO Mladež HDZ-a Varaždinske županije razveselila Udrugu "Zipka" vrijednom donacijom Foto: Mladež HDZ-a Varaždinske županije

FOTO Mladež HDZ-a Varaždinske županije razveselila Udrugu "Zipka" vrijednom donacijom

VV | 15.12.2023. u 15:44h | Objavljeno u Društvo

Mladež HDZ-a Varaždinske županije već tradicionalno pred božićne blagdane uručuje vrijedne donacije osnovnih i prehrambenih namirnica te na taj način svojim najpotrebitijim sugrađanima uljepšava blagdane. Ove godine u pitanju je bila Udruga udomitelja za djecu i mlade "Zipka", a donacija je uključivala različite higijenske potrepštine, ali i igračke koje će zasigurno razveseliti djecu kao i sve potrebite.

MHDZ_donacija_zipka_005.jpg

Udruga "Zipka" dugi niz godina posvećeno promiče udomiteljstvo kao najbolji oblik skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Njihova uloga u pružanju podrške udomljenim mališanima i udomiteljima iznimno je važna za zajednicu. S druge strane, Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije, pod vodstvom predsjednika Anđelka Stričaka, pruža kontinuiranu pomoć i podršku u aktivnostima koje potiču humanitarne vrijednosti, a posebno se ističe i u podršci udomiteljstvu.

Donacija je predana 14. prosinca, a tim povodom udrugu su posjetile članice i članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, predvođeni članicom Predsjedništva Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Doroteom Bosak te potpredsjednicom Monikom Petrinjak.

MHDZ_donacija_zipka_007.jpg

- Mladež HDZ-a Varaždinske županije svake godine organizira ovakve humanitarne akcije s ciljem uljepšavanja božićnih blagdana, poticanja osmijeha na licima djece te podizanja svijesti o problemu stagnacije broja udomiteljskih obitelji u Varaždinskoj županiji. Duboko smo svjesni činjenice da u našim sredinama velik broj djece odrasta bez adekvatne roditeljske skrbi. Ova stvarnost nas potiče na duboku refleksiju i postavljanje pitanja o odgovornosti prema najmlađima u našem društvu. Na svima nama je da izaberemo između komercijalnih adventskih aktivnosti bez duha ili pak korisnih i humanitarnih aktivnosti u dobrom društvu. Neka naše odluke odražavaju pravu vrijednost blagdana - darivanje i briga o onima kojima je to najpotrebnije - rekla je Bosak.

MHDZ_donacija_zipka_001.jpg

Mladež HDZ-a Varaždinske županije ostaje posvećena svojoj društveno-odgovornoj ulozi te će i ubuduće nastaviti podržavati inicijative koje doprinose boljem životu najmlađih članova zajednice.