MK SJEVEROZAPAD I ove godine blagoslov motora i moto susret s humanitarnim karakterom

VV | 24.4.2024. u 08:40h | Objavljeno u Društvo
Moto klub Sjeverozapad, sa sjedištem u Sračincu, ove subote, 27. travnja, organizira već 18. po redu blagoslov motora i međunarodni moto susret, na kojem se okuplja više stotina motorista iz brojnih klubova u Hrvatskoj, ali i iz susjednih zemalja. Kako ističe tajnik kluba Martin Balog, susret je humanitarnog karaktera, a ovogodišnji prilog namijenjen je radu ZIPKE Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije. 
Blagoslov se održava na prostorima Lovačkog društva Fazan u Optujskoj ulici u Varaždinu (iza Elipso trgovine u sklopu trgovačkog centra Supernova). Okupljanje je od 13:00 sati, a malo prije 15:00 kreće defile motora pod policijskom pratnjom prema Petrijancu gdje je dogovoren blagoslov kod crkve u 15:00 sati. Nakon blagoslova je povratak na početnu lokaciju gdje slijedi podjela graha te druženje uz živu glazbu te moto igre.

Moto klub Sjeverozapad registriran je 2007. godine u Općini Sračinec. Klub broji desetak članova iz Sračinca i susjednih općina koje povezuje ljubav prema motorima, putovanjima i druženju. Svake godine povodom otvorenja motorističke sezone organiziraju već tradicionalni međunarodni blagoslov motora. Na tom druženju okupi se velik broj prijatelja motorista iz cijele Hrvatske i iz susjednih država. Zadnjih godina posjetilo ih je preko 600 motora iz preko četrdeset moto klubova.