Mirjana Kolarek-Karakaš dobitnica nagrade za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu

Varaždinske vijesti | 23.1.2024. u 17:45h | Objavljeno u Društvo

Poznata varaždinska pedijatrica, koja je dosad objavila nekoliko knjiga pjesama, pobijedila je s pjesmom "Život je suza na licu osmijeha"

Na tradicionalnom natječaju za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob", koji organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), ove je godine pobijedila Mirjana Kolarek-Karakaš iz Varaždina s pjesmom "Život je suza na licu osmijeha", kojoj će pripasti prigodna plaketa.

Na natječaj je svoje radove poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud od sedam članova pohvalio i pjesme koje su poslali: Katja Ester (Zagreb), Tin Hršak (Virovitica), Ana Bezjak (Beč), Tugomir Orak (Varaždin), Petrana Sabolek (Čakovec), Borislav Arapović (Mostar), Srebrenka Barić (Zadar), Bruno Vujanović (Split), Irena Ivetić (Požega), Anđelko Repić (Berlin), Ivan Borić (Toronto) i Ana Jusić (Zagreb).

Nagrađena autorica je poznata varaždinska pedijatrica, objavila je nekoliko knjiga pjesama, član je više književnih udruga, a pjesme su joj i uglazbljivane.

- Kroz poeziju otvaram vrata događajima iz svojeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, a svoje pjesme pišem umatanjem istine u šareni papir mašte – kazala je.

Lani su ovo priznanje primili Milivoj Pašiček i Zdenka Čavić.

Nagrada "Zvonimir Golob" bit će svečano uručena 19. veljače u Varaždinu, a u povodu obljetnice rođenja istaknutog hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19.2.1927. - Zagreb. 1. 6. 1997.).