Kuhari iz restorana Fontana Crnković pobjednici 1. Kola Hrvatskog kuharskog kupa

N.P./VV | 27.11.2017. u 16:32h | Objavljeno u Društvo

Titulom pobjednika 1. Kola Hrvatskog kupa “Kuhajmo slavonski” proteklog su se vikenda okitili kuhari iz restorana Fontana Crnković, Ivan Tomas i Dinko Tomašić.

Hrvatski kuharski kup svojevrsni je festival pet kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude.

Posebna je zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti cjelokupne turističke ponude. Hrvatski kuhari i slastičari koji sudjeluju na svim natjecanjima bore se uz sponzorske nagrade i za titulu ukupnog pobjednika kupa i prestižnu kristalnu kuhaču

„Kuhajmo slavonski“ pod generalnim pokroviteljstvom Podravke, organizirali su Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Brodsko posavske županije. Natjecanje u Slavonskom Brodu, u sklopu Katarinskom sajma održalo se 24. i 25. studenog te je okupilo natjecatelje iz svih krajeva Hrvatske.

Neodoljivo ukusna jela od mesa crne slavonske svinje, maštovite kreacije hladnih plata s delikatesama od svinjskoga buta, svinjski lungići u kombinaciji sa šljivama, uz deserte od oraha, samo su dio bogatog stola svečane večere u Slavonskom Brodu, kao krune dvodnevnog natjecanja.

Kuhajmo slavonski 2017 42

Kuhajmo slavonski 2017 58