Kerekeši klečali pred gulašom pa dobili prijetnje: "Mi smo vjernici; ajmo se svi smiriti" Foto: FB Kerekesh Teatar

Kerekeši klečali pred gulašom pa dobili prijetnje: "Mi smo vjernici; ajmo se svi smiriti"

Varaždinske vijesti | 9.1.2023. u 20:43h | Objavljeno u Društvo

Na Facebook stranici Kerekesh Teatra, koji vode Ljubomir i Jan Kerekeš, jučer je osvanula objava kojom su mnoge nasmijali, ali očito je bilo i - onih drugih.

Uz fotografije na kojima se vidi skupina muškaraca koja kleči ispred kotla u kojem se krčkao gulaš, Kerekeši su napisali:

- Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu. ♥️ Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja.

No, kako su napisali u današnjoj objavi, zbog toga su primili i - prijetnje.

- Obzirom da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i obzirom da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj IKAD ( što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti ) šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav. MI SMO VJERNICI I VJERUJEMO DA SE SVAKA MOLITVA JEDNAKO GLASNO ČUJE BEZ OBZIRA GDJE SE MOLI - napisali su.

- Ako živimo u demokraciji i prihvaćamo različitosti, zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve? Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena? Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka? - dodali su.

- ŽIVIMO U 21. STOLJEĆU I KLEČIMO NA TRGOVIMA? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama? AJMO SE SVI SMIRITI I POMOLITI ZA SEBE. Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad. AKO IZGUBIMO VJERU DA RAZLIČITO IDE ZAJEDNO, ONDA PRESTAJEMO BITI LJUDI. Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar ♥️ - poručili su.

- p.s. ( za one najosjetljivije - kalendar s Titom je jedino što smo našli u vikendici i nema veze s našim životnim stavovima, neki u ruci imaju gemišt jer je fotkanje bilo spontano i nismo klečali 3 sata koliko se kuhao gulaš.) - dodali su Kerekeši za kraj.