Jedinica intenzivnog liječenja novorođenčadi bogatija za monitor za praćenje vitalnih funkcija Foto: OB Varaždin

Jedinica intenzivnog liječenja novorođenčadi bogatija za monitor za praćenje vitalnih funkcija

Varaždinske vijesti | 24.3.2023. u 16:41h | Objavljeno u Društvo

Hvalevrijedna donacija stigla je na Odjel za neonatologiju i jedinicu intenzivnog liječenja novorođenčadi Opće bolnice Varaždin.

Naime, Inner Wheel District 191 Hrvatska te Inner Wheel klub Varaždin, koji ove godine slavi 25. godišnjicu rada i djelovanja, uručili su varaždinskom rodilištu prijeko potreban monitor za praćenje vitalnih funkcija.

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_4.JPG

Zahvalivši na ovoj vrijednoj donaciji koja će doprinijeti kvaliteti zbrinjavanja njihovih najmlađih pacijenata, voditelj Odjela, dr. Tomislav Sajko poručio je kako će im taj uređaj biti od velike pomoći.

- Riječ je o monitoru za praćenje vitalnih funkcija – srca i srčane akcije. To je standard u normalnom zbrinjavanju i ono što je prijeko potrebno da bi Odjel mogao normalno funkcionirati i sasvim ćemo ga sigurno iskoristiti maksimalno – rekao je Sajko.

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_11.JPG

Iako Odjel trenutno raspolaže dovoljnim brojem monitora za praćenje vitalnih funkcija, trenutno imaju samo jedan ovakav uređaj, pa im je ova donacija itekako dobro došla.

- Na jedinici intenzivnog liječenja trenutno je četvero novorođenčadi. To su djeca koja su ranije rođena i manje su rodne mase zbog čega je nužno pratiti njihove vitalne funkcije za što nam ovakvi uređaji i služe – pojasnio je Sajko.

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_1.JPG

Inače, Inner Wheel se bavi humanitarnim radom i školovanjem djece slabijeg imovinskog stanja, a ove godine, Inner Wheel klub Varaždin povodom obilježavanja četvrt stoljeća svog rada i djelovanja, donacijom vrijednom 2.800 eura odlučio je pomoći upravo varaždinskom rodilištu.

- Klub koji predsjeda, a ove je godine to naš klub, provodi akciju u svojoj lokalnoj sredini i odlučuje gdje će usmjeriti sredstva. Mi smo odlučili da ih ove godine usmjerimo na nabavu pulsnog oksimetra za rodilište, prema dogovoru s doktorom Sajkom i prema njihovim potrebama – rekla je Ruža Šmrček, predsjednica Inner Wheel kluba Varaždin.

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_10.JPG

Uz ovaj uređaj, varaždinskom rodilištu donirali su i ručnike za najmlađe pacijente te dezinfekcijska sredstva koja im svakodnevno trebaju.

- Za varaždinsko rodilište odlučili smo se jer znamo da će to koristiti dugi niz godina te da sredstva neće biti utrošena uzalud, već su na korist čitavoj zajednici našega kraja – zaključila je Šmrček.

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_2.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_3.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_5.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_6.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_7.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_8.JPG

Opca_bolnica_Varazdin_donacija_Inner_wheel_24032023_9.JPG