III. osnovna škola Varaždin - Škola dobrih djela: Nesebično pomažu drugima Foto: III. OŠ Varaždin

III. osnovna škola Varaždin - Škola dobrih djela: Nesebično pomažu drugima

Varaždinske vijesti | 18.5.2023. u 08:33h | Objavljeno u Društvo

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda III. osnovne škole Varaždin su se sa svojim učiteljicama i pedagoginjom uključili u projekt "Škola dobrih djela" udruge "Djeca za bolji svijet" iz Samobora.

"Škola dobrih djela" je projekt za učenike osnovnih škola s ciljem poticanja djece na činjenje dobrih djela od najranijih nogu kako bi se kod njih razvijala empatija prema ljudima, životinjama, prirodi, ali  i cijeloj zajednici te na taj način utjecalo da u budućnosti postanu dobri i plemeniti ljudi širokih pogleda i svjetonazora.

- U našoj školi odlučili smo provoditi dobra djela tijekom cijele školske godine te je svaki razred odabrao projekt kojim iskazuje svoju dobrotu prema drugima. Učenici su odabrali da će pomagati umirovljenicima, bolesnima, životinjama, onima koji nemaju, birali su najljubaznijeg učenika u razredu te izrađivali lanac isprike za sve loše što su dosad napravili dragim osobama - napomenuli su iz III. OŠ Varaždin.

Učenici 2.a razreda zajedno s učiteljicom Mirjanom Orešković i pedagoginjom Valentinom Habunek Mrazović uoči blagdana Božića posjetili su Dom za starije i nemoćne Varaždin, ganuli ih pjesmom te razveselili prigodnim čestitkama i ukrasima koje su sami izradili.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_2a.jpg

Učenici 2.b razreda i njihovi roditelji zajedno s učiteljicom Suzanom Kućar skupljali su odjeću i higijenske potrepštine za jednu ukrajinsku obitelj. Uz to, donirali su bicikle za djecu te posebne dječje poklon pakete za blagdan sv. Nikole i za Božić.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_2b.jpg

Učenici 3.a razreda i učiteljica Ružica Marčec pomagali su djevojčici iz razreda koja je imala slomljenu nogu te su skupili plišance za djecu koja dolaze na preglede u KBC Rebro na odjel pedijatrije.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_3a_plisanci.jpg

Izradili su također i kućice za ptice.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_3a_ptice.jpg

Učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Natašom Dolenc i pedagoginjom Valentinom Habunek Mrazović su svoju dobrotu iskazali prodajom prigodnih ukrasa na biškupečkom sajmu za psiće kojima je potrebna adekvatna zdravstvena skrb i siguran dom uoči Božića i Uskrsa, a nedavno su organizirali i prodaju cvijeća i sadnica te su na taj način obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela (16.4.).

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_3_b.jpg

Učenici 3.b razreda su također donirali plišane igračke Medicinsko biokemijskom laboratoriju Doma zdravlja Varaždinske županije. Učenici 3.c razreda su s učiteljicom Lidijom Cerovčec pomagali prijateljici iz razreda.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_3_B_5.jpg

Učenici 4.a razreda s učiteljicom Šteficom Radić izrađivali su "lanac isprike" za sve loše što su dosad napravili dragim osobama, a učenici 4.b razreda s učiteljicom Renatom Koren organizirali su akciju "Sto želja za bolesnog prijatelja".

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_4_a.jpg

- Ponosni smo na naše učenike i učiteljice jer su nesebično odlučili pomoći drugima. Na ovaj način odgajamo buduće mlade ljude kojima je bitno kako se drugi osjećaju i koji su uvijek tu za druge. Učenici iskazuju veliki entuzijazam u aktivnostima i sami sudjeluju u formiranju istih. Veselimo se budućim aktivnostima u projektu. Od srca hvala roditeljima, djedovima i bakama naših učenika i svima drugima koji nas podržavaju! - rekla je koordinatorica projekta, pedagoginja Valentina Habunek Mrazović.

3_OS_Varazdin_Skola_dobrih_djela_4_b.jpg