FOTO Udruga žena "Naši cajti" i ove godine organizirala tradicionalnu akciju "Žena ženi"

Varaždinske vijesti | 8.3.2024. u 11:34h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnog dana žena, Udruga žena „Naši cajti” iz Varaždinskih Toplica i ove je godine organizirala prigodnu akciju.

Radi se o akciji „Žena ženi”, a tim su povodom članice topličke udruge danas na Trgu Republike Hrvatske svoje sugrađanke darivale prigodnim cvijetom - jaglacem.

Kako je istaknula predsjednica Udruge, Mara Malenica, radi se o tradicionalnoj akciji koju organiziraju već dugi godina.

- Želja nam je obradovati naše sugrađanke, podsjetiti ih na ljepotu života. Tim im povodom darujemo jaglac, prvi proljetni cvijet. Uvijek imamo jake pozitivne reakcije, što od članica udruga, što od žena koje dobiju cvijet, pa i muškaraca. Mi smo ipak udruga žena, trebamo misliti na naše žene - rekla je Malenica te istaknula kako udruga postoji od 2011. godine.

- Izrađujemo ručne radove, šivanje, heklanje. Družimo se, za Uskrs radimo pisanice, za Božić kuglice. Obilježavamo sve manifestacije u gradu sa našim standardom - ručnim radovima na platnu. Pokušavamo zadržati tradiciju i običaje ovoga kraja - poručila je Malenica.

Njihovu akciju podržala je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković koja im je zahvalila što je organiziraju već dugi niz godina.

- Udruga žena "Naši cajti" redovno održava ovu akciju povodom Međunarodnog dana žena i hvala im na tome. Uvijek daruju cvijet, jaglac. Mali je to, ali slatki znak pažnje za sve naše sugrađanke. Moram odmah i pohvaliti Udrugu jer, osim što svake godine organiziraju ovu akciju, uključuju se u sve gradske manifestacije i jedna su od aktivnijih udruga na našem području. Imamo dobru suradnju i vjerujem da će se tako nastaviti i u budućnosti - rekla je gradonačelnica Ratković te čestitala svim ženama njihov dan i poručila im da se izbore za sebe i svoja prava i uključe u društveni i politički život svojih sredina.