FOTO Pola stoljeća uspješnog poslovanja restorana CBS u Svibovcu Podravskom Foto: Luka Šalamun

FOTO Pola stoljeća uspješnog poslovanja restorana CBS u Svibovcu Podravskom

VV | 16.12.2023. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Svečano je bilo u petak, 15. prosinca u restoranu CBS u Svibovcu Podravskom, a razlog je bila proslava velikog jubileja: 50 godina rada.

Brojni uzvanici, među kojima su bili župan Anđelko Stričak te načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, okupili su se na proslavi obljetnice ove uspješne poslovne priče koja je započela prije 50 godina, točnije 21. prosinca 1973. godine, kada Branko Crnčec otvara Buffet na staroj lokaciji Dravska 34 u Svibovcu. Nakon 15 godina, 21. siječnja 1988. na Dravskoj 76 otvara Snack bar CBS.

Zlatna vremena

U tih turbulentnih 15 godina poslovalo se burno s obzirom na to da se radila hidroelektrana, pa su gosti mahom bili stranci. Bila su to zlatna vremena. Preseljenjem, u CBS otvara se moderan ugostiteljski objekt s velikom ponudom hrane. U to vrijeme nije bilo jednostavno otvoriti takav objekt, a posebno ne ako je bio u privatnom vlasništvu.

restoran-cbs-50-godina-45.jpg

Tih se godina doista tražilo mjesto više. Trudili su pratiti potrebe tržišta i tako se CBS širi i povećava. Na katu se uredila sala za svadbe i razne svečanosti do 100 gostiju s točionikom, kuhinjom i sanitarnim čvorom. No s obzirom na to da potrebe postaju sve veće, dvorište se pretvara u poluotvoreni prostor za prijem do 200 gostiju.

Također, s vremenom je prostor prilagođen za poslovanje tijekom cijele godine, a kroz tih 50 godina zaposlili su 100-ak radnika, a upravo su oni zaslužni na uspješnom poslovanju dugom 50 godina.

Nije uvijek bilo lako

U pola stoljeća rada nije uvijek bilo lako. Dogodile su se razne nezgode, pa se tako još sjećaju poplave kada je voda bila visoka jedan metar, a tu su i ratne godine, koje su unazadile poslovanje. Pandemija koronavirusa promijenila je poslovanje jer su se navike gostiju promijenile, no prilagodili su se novim uvjetima poslovanja te nastavljaju dalje.

U planu su i nove investicije, pa trenutno tako investiraju u smještajne kapacitete.

restoran-cbs-50-godina-16.jpg

OBITELJSKA TVRTKA Nakon 31 godine, 1. listopada 2004. godine obrt prelazi u vlasništvo Danijele Crnčec. Danijela je vlasnik 19 godina, aktivno sudjeluje u obrazovanju učenika i majstora ugostiteljske struke. Članica je i upravnog odbora udruženja ugostitelja.

restoran-cbs-50-godina-8.jpg