FOTO Najbolji blueseri ovog vikenda nastupili na Fontana Blues Festivalu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Najbolji blueseri ovog vikenda nastupili na Fontana Blues Festivalu

vv | 23.7.2023. u 13:34h | Objavljeno u Društvo

Nastupili Cafe Society, Prismojeni profesorji bluesa, Foilers i BoogieBass

Već tradicionalno, kraj srpnja u Varaždinu rezerviran je za najbolje bluesere.

Oba dana Fontana Blues Festivala ove su godine zbog kiše održana na sceni Rogoz. U petak su nastupili Cafe Society i Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors), a u subotu Foilers i Boogiebass.

O bendovima

Cafe Society osnovan je 2021. godine, kad su, kako kažu, mogli boraviti jedino u studiju i imali vremena poigrati se fuzijom različitih glazbenih žanrova kako bi publici ponudili šareno i osebujno glazbeno iskustvo. Imenovali su se po čuvenom klubu “Cafe Society” u kojem je nekad davno pjevala Billie Holiday i u kojem je bila uhićena zbog vlastite pjesme. Misija im je pričati kroz glazbu, služiti joj i povrh svega dijeliti je s publikom.

Slovenska glazbena grupa Prismojeni profesorji bluesa svira blues, funk, r&b i slične žanrove koji podsjećaju na glazbu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.

Foilers je blues & rock grupa iz Varaždina koja postoji 5 godina i izvodi cover muziku 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Članovi grupe iskustava u toj vrsti muzike imaju tridesetak godina. Vesele se svakom javnom nastupu i kontaktu s publikom. Krasi ih upornost i entuzijazam te još uvijek dovoljno energije koju žele prenijeti drugima.

Kako je bilo ovaj vikend u Rogozu, pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.

DSC_2305.JPG

DSC_2205.JPG

DSC_2193.JPG

DSC_1391.JPG

DSC_1315.JPG

DSC_1207.JPG

DSC_1167.JPG

DSC_1114.JPG

DSC_1013.JPG

DSC_0957.JPG