FINANCIJSKA PISMENOST Učenici VI. OŠ Varaždin drugi na natjecanju Štedopis Foto: VI. OŠ Varaždin

FINANCIJSKA PISMENOST Učenici VI. OŠ Varaždin drugi na natjecanju Štedopis

Varaždinske vijesti | 5.3.2024. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

Učenici VI. osnovne škole Varaždin, koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Poduzetništvo pod vodstvom svoje učiteljice Natalije Hranjec, 29. veljače sudjelovali su drugi put na on-line natjecanju o financijskoj pismenosti, rješavajući on-line kviz na Kahoot platformi, koje je na razini Hrvatske za učenike od 5.-8. razreda osnovnih škola organizirao Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za sam kviz učenici su se marljivo pripremali na satovima Poduzetništva, kao i samostalno kod kuće.

- Naučili su o važnosti štednje te o pametnom upravljanju novcem već od najranije dobi pa je tako ključ svega razlikovati želje od potreba da bi mogli odgovorno pristupiti kreiranju vlastitog proračuna - poručili su iz škole.

Učenici su bili podijeljeni u pet ekipa: Šesta-6.B (Eleonora Orlović, Marin Galić i Tadej Lešnjak), Šesta-6.C (Mila Vrbešić, Pia Horvat i Paula Trajber), Šesta-7.D (Dora Dodig, Lucija Popadić i Janko Sokač), Šesta-7.B (Lorena Bunić, Tia Mađarić, Gabrijel Kraljić) te Šesta-7.A (Neo Rodik, Vito Končevski i Jan Grđan).

6_osnovna_skola_varazdin_stedopis_29022024_1.jpg

Učenici su se hrabro borili zajedno s više od 605 ekipa iz 256 škola iz čitave države. Tražilo se znanje te iznimna brzina i koncentracija.

- Ovog puta sreća se osmjehnula timu Šesta-6.B u kojem su naši Tadej Lešnjak, Marin Galić i Eleonora Orlović osvojili 2. mjesto te osvojili prigodne poklone za sebe, svoj razred (radionicu o Financijskoj pismenosti) te školu... Iskrene čestitke njima te svim ostalim našim hrabrim natjecateljima!!! - ističu iz škole.

6_osnovna_skola_varazdin_stedopis_29022024_2.jpg

Tadej Lešnjak, Eleonora Orlović i Marin Galić natjecali su se pod mentorstvom Natalije Hranjec, učiteljice engleskog i njemačkog jezika i voditeljice izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo.

Eleonora kaže da je naučila o važnosti štednje, razlikovati potrebe od želja te da stare novčanice kune sada može zamijeniti u HNB-u. Marin je naučio da je važno vrlo pametno raspolagati novcem da se ne dovede u novčane probleme a s njim se slaže i Tadej dodajući da im je na kvizu bilo zabavno.

6_osnovna_skola_varazdin_stedopis_29022024_3.jpg