Zanima vas biodinamička poljoprivreda? U petak počinju radionice, seminari i edukacije Foto: ilustracija

Zanima vas biodinamička poljoprivreda? U petak počinju radionice, seminari i edukacije

vv | 11.10.2023. u 10:46h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 3. Dana biodinamike

Povodom "3. hrvatskih dana biodinamike - jesen 2023." Centar dr. Rudolfa Steinera poziva sve zainteresirane da se prijave na dvodnevni seminar “Vitalnost hrane od polja do stola”, edukaciju i radionicu izrade biodinamičkih preparata i/ili Međunarodni susret predstavnika Sekcije za biodinamičku poljoprivredu pri Goetheanumu.

Prijave za sve programe, koji će se održavati tijekom listopada, su obavezne.

  • 13. i 14. listopada 

Dvodnevni seminar “Vitalnost hrane od polja do stola” na kojem će gostovati agronomom Jens-Otto Andersenon iz Danske, pionir metode za ispitivanje vitalnosti krastavaca i drugog povrća, održat će se u okruženju Čebelarskog centra Gorenjske, Lesce u Sloveniji.

Seminar predstavlja jedinstvenu priliku da se dublje zaroni u svijet zdrave hrane i biodinamičke poljoprivrede. Istraživat će se kako hrana postaje vitalna od samog početka – iz polja do stola. Naučit ćete o principima biodinamičke proizvodnje hrane i pozitivnom utjecaju na zdravlje i okoliš, navode organizatori.

Dodaju kako možete očekivati inspirativna predavanja i diskusije s vodećim stručnjacima, praktične savjete za uzgoj i pripremu zdrave hrane, upoznavanje s biodinamičkim principima i koristima te priliku za povezivanje s istomišljenicima i stručnjacima.

Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kotizacija po sudioniku za dva dana iznosi 85 EUR, dok za subotu iznosi 50,00 EUR.

Steiner-21.jpg

  • 21. listopada

Edukacija i radionica izrade biodinamičkih preparata održat će se u Međimurju, u drvenoj kući za odmor Holiday Home Lina u mjestu Pleškovec.

Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • 23. - 30. listopada

Međunarodni susret predstavnika Sekcije za biodinamičku poljoprivredu pri Goetheanumu održavat će se u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu u Međimurju.

Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Centar_rs_donji_kraljevec-scaled.jpg

stepeniste.jpg

Foto: Centar dr. Rudolfa Steinera

O Centru dr. Rudolf Steiner

Centar dr. Rudolf Steiner osnovan je 2007. godine s ciljem promocije i primjene Steinerove nauke i znanja, osobito na području biodinamičke poljoprivrede.

Misija ove multidisciplinarne ustanove je širenje i razmjena Steinerova znanja, iskustva i prakse, s naglaskom na biodinamiku kao održivo rješenje za zaštitu okoliša, socijalne i prehrambene politike 21. stoljeća, te senzibiliziranje i edukacija potrošača o vrijednosti i kvaliteti biodinamičke hrane.

Centar provodi i edukacije, radionice, seminare i konferencije, objedinjuje znanost, umjetnost i turizam, a upravlja i rodnom kućom utemeljitelja antropozofije, euritmike, waldorfske pedagogije i, prije svega, biodinamičke poljoprivrede.

rodna-kuca-1.jpg

Foto: Rodna kuća Rudolfa Steinera

Iduće godine obilježava se 100 godina Poljoprivrednog tečaja i biodinamičke poljoprivrede