Očekuje se dolazak inspektora Foto: Ivanec.hr

Netko izlio lož ulje u kanal kod Kaniže, Grad Ivanec alarmirao inspekcijske službe

M.N./Varaždinske vijesti | 12.4.2018. u 11:05h | Objavljeno u Crna kronika

Na dojavu građana o tomu da je netko u kanal uz županijsku cestu u Kaniži ispustio loživo ulje (koje se tretira kao opasan otpad) i onečistio okoliš, Komunalno redarstvo Grada Ivanca reagiralo je odmah te je izašlo na teren i obavilo očevid.

Odmah potom je Upravni odjel za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca o slučaju onečišćenja opasnim otpadom obavijestio Inspekciju zaštite okoliša.

Inspekciji je dostavljena i prateća fotodokumentacija, a temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, od nje je zatraženo daljnje postupanje.

Dokumentacija vezana uz onečišćenje poslana je i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a o svemu je obaviještena i policija.

U međuvremenu je dolazak na lice mjesta najavio vodopravni inspektor koji bi trebao pokrenuti postupak vezan uz utvrđivanje počinitelja i dati upute o tomu što učiniti kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje do kojeg bi moglo doći otjecanjem lož ulja u obližnji potok, to više što je u poslijepodnevnim satima najavljena kiša.

Dolazak inspektora očekuje se tijekom prijepodneva.

Označeno u