HNS: Moguće je izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama

vv | 14.12.2023. u 20:30h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je slučaj srednjoškolaca Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin koji su se drogirali tijekom nastave zgrozio širu javnost, HNS se javio s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Policija ulovila srednjoškolce dok su se drogirali za vrijeme nastave

Pozvali policiju u školu zbog sumnji da učenici imaju drogu!

"HNS je zgrožen činjenicom da su učenici jedne srednje škole u Varaždinu konzumirali drogu u školi i da su zbog toga privedeni od strane policije. Ovo je nedopustivo ponašanje koje ugrožava sigurnost i zdravlje naše djece i mladih.

Ovim putem osuđujemo svaku vrstu zlouporabe droga među mladima i podržava napore policije i pravosuđa u suzbijanju tog problema.

HNS smatra da je ključno ulagati u obrazovanje, informiranje i savjetovanje mladih o štetnim posljedicama droga za njihovo zdravlje i budućnost. Isto tako podržavamo i razvoj sustava ranog otkrivanja i liječenja ovisnosti, kao i socijalnu integraciju i rehabilitaciju bivših ovisnika.

Zalažemo se za donošenje i provedbu sveobuhvatne nacionalne strategije za borbu protiv droga, koja će biti usklađena s europskim standardima i preporukama. Također ćemo podržavati suradnju i koordinaciju svih relevantnih dionika u tom području, uključujući državne institucije, lokalnu samoupravu, civilno društvo i medije.

Mi u HNS-u vjerujemo kako je moguće izgraditi društvo u kojem mladi neće posezati za drogama, već će imati priliku ostvariti svoje potencijale i živjeti sretno i zdravo. To je naša vizija i naša obveza prema budućim generacijama."