Mario Kovačević, dosadašnji trener kadeta novi je trener seniorske momčadi Varaždina Foto: Dražen Novosel

Zoran Kastel više nije trener Varaždina, umjesto njega na klupi Mario Kovačević

| 10.9.2017. u 21:31h | Objavljeno u Sport

Zoran Kastel više nije trener seniorske momčadi Varaždina. Nakon jučerašnjeg poraza u susretu 5. kola Druge HNL u Lučkom od istoimenog domaćina 3:0, a što je bio drugi uzastopni poraz varaždinskog drugoligaša, dosadašnji trener Zoran Kastel odlučio je napustiti mjesto trenera prve momčadi.

Napravio je to u interesu kluba i u dogovoru s njegovom upravom, a kako bi se u momčadi, uoči subotnje prvenstvene utakmice s drugom momčadi zagrebačkog GNK Dinamo, napravio psihološki šok u momčadi. Zoran Kastel ostaje i dalje u NK Varaždin gdje će biti trener kadeta, koji se natječu u Prvoj HNL, a dosadašnji trener kadeta Mario Kovačević preuzet će funkciju seniorske momčadi NK Varaždina, odluka je uprave kluba.

Kovačević ima bogato trenersko iskustvo, a dokaz tome je da je sa sastavom Međimurja tri puta osvajao naslov prvaka u Trećoj HNL, a jednom je bio viceprvak u tri i pol sezone koliko je proveo u nihovim redovima.

Kovačević je rođen 1975. godine u Jablanici, nogometnu je karijeru počeo u FK Sarajevo, a u redove tadašnjeg prvoligaša NK Varteks je stigao 1994. godine,čiji je bio član do 1999. godine.

Igračku karijeru okončao je 2007 godine u NK Međimurje, a godinu ranije počeo se u tom klubu baviti trenerskim poslom.