Veliki su uspjeh ostvarile ivanečke odbojkašice

ŽOK-u Ivanec dva druga i jedno treće mjesto na međunarodnom turniru u Valpovu

| 14.6.2019. u 20:00h | Objavljeno u Sport

Tri ekipe Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec sudjelovale su na međunarodnom festivalu odbojke u Valpovu pod nazivom „Valpovo street volleybalL festival 2019.“. Na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava održano je natjecanje u mini, super- mini i maloj odbojci, a ŽOK Ivanec osvojio je dva druga i jedno treće mjesto što je značajan uspjeh s obzirom da je riječ o međunarodnom turniru. Igračice 2006. godište i mlađe nastupile su u maloj odbojci gdje su u konkurenciji 20 ekipa osvojile pehar i srebrne medalje.

U grupi je ŽOK Ivanec s dvije pobjede prošao u osminu finala, u polufinalu je pobijedio ekipu Ferivi Višnjevac s 2:1,a u finalu je izgubio od OK Kolonija s 1:2. U konkurenciji 25 ekipa u mini-odbojci igračice rođene 2008. i mlađe nastupile su dvije ekipe, pri čemu je ekipa ŽOK Ivanec 1 osvojila drugo mjesto, a ekipa ŽOK Ivanec 2, za koju su nastupile skoro sve djevojke 2009. godišta (godinu mlađe od definiranog godišta), osvojila je iznenađujuće 3. mjesto za što su primile pehar i brončane medalje.

Ekipa ŽOK Ivanec 1 je u grupi pobijedila u dvije utakmice, u polufinalu su svladale ŽOK Ennu Vukovar s 2:0, dok su u finalnoj utakmici izgubile od HAOK Dubrave iz Zagreba s 2:0. Ekipa ŽOK Ivanec 2 prošla je grupu s dvije pobjede i jednim porazom te kao drugoplasirana ekipa osminu finala prošla bez borbe. U četvrtfinalu su svladale OK Forestu Zagreb s 2:0, u polufinalu su ivanečke odbojkašice izgubile od HAOK Dubrave 2:0, a u utakmici za 3. mjesto pobijedile su ŽOK Enna Vukovar s 2:0.

U ukupnom poretku mini odbojke ivanečke su odbojkašice bile druge iza zagrebačke HAOK Dubrave, a ispred druge ekipe ivanečkog kluba.