Općina Vidovec: Božićnice Udruzi umirovljenika i paketi za socijalno ugrožene obitelji Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec: Božićnice Udruzi umirovljenika i paketi za socijalno ugrožene obitelji

I.D./Varaždinske vijesti | 18.12.2015. u 08:04h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Vidovec odlučila je uljepšati nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane članovima Udruge umirovljenika i socijalno ugroženim obiteljima s područja općine.  

Naime, Općina Vidovec već nekoliko godina uspješno surađuje s Udrugom umirovljenika Općine Vidovec te im je na raspolaganje stavila prostorije u općinskoj zgradi, a ujedno im pomaže u sufinanciranju njihovih godišnjih aktivnosti.

Na prijedlog načelnika Brune Hranića, u općinskom su proračunu i ove godine osigurana novčana sredstva za isplatu božićnica članovima Udruge umirovljenika Općine Vidovec kako bi im se, kako ističu iz Općine, uljepšali božićni blagdani te barem malo olakšalo vrijeme povećanih blagdanskih i režijskih troškova. U tu je svrhu iz Općinskog proračuna za 2015. godinu izdvojeno 19.000 kuna, a ove će se sredstva rasporediti članovima udruge temeljem kriterija i odluke Upravnog i Nadzornog odbora Udruge umirovljenika.

Također, Općina Vidovec je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin podijelila 27 paketa socijalno ugroženim obiteljima s područja općine. Paketi s prehrambenim namirnicama i osnovnim higijenskim potrepštinama dostavljeni su na kućnu adresu žitelja uz čestitke povodom nadolazećih bladana.

Načelnik Bruno Hranić istaknuo je da ga ova humanitarna akcija veseli, ali ujedno i čini tužnim budući da zbog općeg stanja u državi broj socijalno ugroženih obitelji, nažalost, raste iz godine u godinu. Hranić je također napomenuo da Općina čini sve kako bi poboljšala kvalitetu života svojih mještana te da će nastaviti pratiti problematiku socijalno ugroženih članova zajednice i pomagati im u okviru svojih mogućnosti.