ilustracija

Zbog igrača Murtera pozitivnog na koronavirus momčad MNK Novi Marof u samoizolaciji

| 16.7.2020. u 12:54h | Objavljeno u Sport

Jedan igrač malonogometnog kluba Murter pozitivan je na koronavirus, zbog čega je niz futsal igrača i djelatnika u samoizolaciji, među njima i momčad Malonogometnog kluba Novi Marof. Naime, od 3. do 5. srpnja u sportskoj dvorani u Sutinskim vrelima u Zagrebu igrane su kvalifikacije za popunu Prve hrvatske malonogometne lige, a kvalifikacije su otvorene susretom Murtera i Novog Marofa, a dva dana uoči susreta danas zaraženi igrač imao je blago povišenu tjelesnu temperaturu i osjećao se slabo. No liječnik je tom igraču dozvolio odlazak na kvalifikacije u Zagreb, a osjećaj slabosti i umora nagnao je igrača da obavi serološko testiranje kojeg je nalaz bio negativan.

Dan nakon dvoboja protiv Novog Marofa Murter je igrao protiv Osijeka,a u nedjelju posljednjeg dana kvalifikacija Novi Marof je igrao s Osijekom.Nakon što se saznalo da je igrač Murtera bio pozitivan na testu na koronavirus, kompletna momčad MNK Novi Marof, točnije 14 igrača, stavljena je u samoizolaciju, koja im završava sutra.

- Žalosno je da su liječničke službe dozvolile igraču koji je dva dana prije utakmice zatražio pomoć kod liječnika, da nastupi na kvalifikacijama, čime je vodstvo i igrale doveo u neugodnu situaciju, jer su naši igrači amateri i sada kada su u samoizolaciji moraju biti na bolovanju Tražili smo uoči kvalifikacija da svi igrači budu testirani na koronavirus, ali to nije odrađeno već se igračima svakodnevno uoči ulaska u dvoranu mjerila tjelesna temperatura. Naši igrači su tri dana uoči kvalifikacija tri puta dnevno mjerili tjelesnu temperaturu i takav papir predali organizatorima kvalifikacija. Jako smo razočarani da je došlo do toga jer smo mišljenja da se nešto takvo nije trebalo dogoditi- rekao je predsjednik MNK Novi Marof Dragutin Đakmanec.