Tri najbolje obitelji Foto: Josip Jakop

Završena 5. Cross liga "Neno": Najbolji Mašići i obitelj Pofuk

Varaždinske vijesti | 30.10.2017. u 07:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama HPD-a Ivančica Ivanec svečanim proglašenjem održanim u subotu i podjelom nagrada bilo pehara, medalja, majica i ostalih nagrada sponzora završila je 5. Cross liga "Neno" Ivanečka Jezera 2017. 

Liga se sastojala od ukupno 15 kola i to osam proljetnih i sedam jesenskih, a održavala se oko prva dva jezera, dok se centralna dionica trčala do izvora, pa kroz Ključice i šumu natrag do starta. Najbolje rezultate ostvarila je obitelj Mašić Videc pa obitelji Mašić Željka te obitelj Pofuk Vlatkice.

Trčalo se u devet starosnih kategorija od 150 pa do 3500 metara dok su se za obiteljski poredak zbrajala dva ili tri najbolja nastupa iz iste obitelji na maksimalno 14 kola ili jedno manje od održanih.
Ukupno je nastupalo 68 trkača i 15 obitelji uz prosječno 30 trkača po kolu, a ligu je i ovaj put organizirao Trkački klub Ivančica Ivanec.

Pobjednici po kategorijama su: Barbara Videc ispred Eve Mašić i Mie Lipovščak na 150 m, kao i Vito Borovečki ispred Mateja Mavrek i Mihe Habek. Na 200 m pobijedila je Petra Belać, kao i Benjamin Belać ispred Nika Bencek i Luke Prekrit. Na 400 m pobijedila je Patricija Belać ispred Tamare Peharda, kao i Tin Pofuk ispred Daria Belać. Na 600 m pobijedila je Ana Mašić ispred Doroteje Mašić, kao i Kristijan Videc ispred Marka Pofuk i Adriana Zagorac.

Na 830 m pobijedila je Mihaela Mašić ispred Ive Pofuk i Janje Jagarinec, kao i Elvis Mašić ispred Leonarda Turkalj i Igora Oršoš. Na 1400 m pobijedio je Zvonimir Jakop ispred Luke Petaka. Na stazi od 3500 m najbolji seniori su Žarko Pozder ispred Vedrana Mavrek i Marka Plešnik, dok su najbolji veterani Mario Surjak ispred Mirka Stanka i Vjekoslava Vorih. Najbolji na rekreativnoj stazi od 1400 m su Zvjezdana Pofuk ispred svoje šogorice Vlatke Pofuk i Snježane Mašić, a kod muških Ljudvek Cikać ispred Zvonka Videc i Franje Videc.

Organizatora lige najviše je oduševio nastup jednog od najboljih slovenskih atletskih trenera Vojko Arzenšek iz Celja s svojom kčerkom Urškom, inače jednom od najboljih slovenskih juniorki, kao i par nastupa štičenika Odgojnog doma Ivanec.

Nagrade najboljima podijelili su Branko Putarek, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca, Katica Levanič vječnica Županijske skupštine i najpoznatija Ivanečka trkačica i Josip Jakop kao Predsjednik kluba.

Označeno u