Započinje ultimativna biciklistička utrka „HardCro“ kroz cijelu Hrvatsku

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.6.2016. u 20:34h | Objavljeno u Sport

Po prvi se puta održava ultimativna biciklistička utrka pod nazivom HardCro kroz cijelu Hrvatsku koja će započeti 20. lipnja u 9 sati.

Ovaj međunarodni biciklistički ultra maraton obuhvaća krajnje točke Lijepe naše, a to su Prevlaka (jug) kao startna točka, Savudrija (zapad), Sv. Martin na Muri (sjever) te Ilok (istok) kao cilj, a prijavljeno je 40-ak sudionika.

Cilj je ove utrke unutar 110sati (4 dana i 15 sati) odvoziti oko 1450km s više od 16000 metara uspona, uz to da su sudionici utrke prepušteni sami sebi.

Zabranjena je vožnja u grupi, zabranjeno je imati pratnju, zabranjeno je korištenje bilo kakve pomoći koja nije dostupna drugim natjecateljima kao što su spavanje kod rodbine ili poznanika.

- Na razne načine ljudi ispituju i pomiču svoje granice. Ova utrka, ili kako bi ja to nazvao - avantura biti će fizički i psihički naporna. Ukratko, biti će teško, ali će definitivno pomaknuti moje granice u biciklizmu. Te je ono bitnije, omogućiti će mi da bolje upoznam sebe – rekao je Ivan Heged jedan od prijavljenih na utrku objašnjavajući razlog zbog kojeg je odlučio krenuti u ovu avanturu.

Kako bi se što bolje pripremio za utrku, Heged je u suradnji s trenerom kluba BK Maraton Kreidler, Branimirom Štimecom, razradio pripremni trening koji se sastojao od četiri ciklusa, svaki u trajanju od mjesec dana. Cilj treninga bio je iz ciklusa u ciklus povećavati vrijeme provedeno na biciklu uz razne trening opcije (trening snage, trening izdržljivosti – fizičku i psihičku).

- Uz sve "domaće" rute, u sklopu treninga odrađena su dva breveta – Žumberak na kvadrat (200km), te Brevet Sv. Nedelja (400km) koji je ujedno bio moja najduža vožnja u "jednom naletu". Odrađena je i cestovna verzija kajkavijane Tour de Kaj sa osvojenim 4. mjestom te je inicijalni trening plan uz manje izmjene rezultirao sa 5800 km i 55000 m uspona – rekao je Heged dodavši da se osjeća spremnim.

Napredak svih natjecatelja u HardCro ultimativnoj biciklističkoj utrci moći će se pratiti online.

Označeno u