Vrhunski rezultati Plesnog kluba Takt iz Varaždina na turnirima u Splitu i Makarskoj Foto: PK Takt

Vrhunski rezultati Plesnog kluba Takt iz Varaždina na turnirima u Splitu i Makarskoj

Varaždinske vijesti | 23.6.2019. u 11:19h | Objavljeno u Sport

Članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina sudjelovali su na "dalmatinskoj turneji" u sklopu koje su tijekom istog vikenda sudjelovali na dva velika plesna natjecanja koja su se održala u Splitu i Makarskoj.

U subotu, 15. lipnja plesači su se natjceali na turniru u Makarskoj u organizaciji Sportskog plesnog kluba Briljantin iz Makarske, dok su u nedjelju, 16. lipnja sudjelovali na turniru u organizaciji Sportskog plesnog kluba Mirela iz Splita. Članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina natjecali su se u solo natjecanjima te u natjecanjima plesnih parova i osvojili ukupno 10 zlatnih, 6 srebrnih, 2 brončana odličja, 3 plasmana na 4. mjesto i jedan plasman na 5. mjesto u finalnim natjecanjima u Makarskoj. Jednako uspješni bili su u Splitu sa 8 zlatnih, 5 srebrnih, 3 brončana odličja, 3 plasmana na 4. mjesto i 2 plasmana na 5.mjesto. U dijelu natjecanja grupa i formacija članovi kluba osvojili su dva nova trofeja i plasman na prvo mjesto.

Linda Šoštarek natjecala se u kategoriji osnovci u pojedinačnoj konkurenciji u standardnim i latinskoameričkim plesovima te je izvanrednim plesom kroz polufinalna i finalna natjecanja osvojila ukupno 4 zlatne medalje. U kategoriji osnovci u višim kvalitativnim razredima natjecala se Ema Žalac jednako tako u obje discipline. Ema je na natjecanju u Makarskoj osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima te odlično 4, mjesto u latinskoameričkim plesovima. U Splitu je poboljšala rezultat u latinskoameričkim plesovima te je osvojila brončanu medalju dok je u standardnim plesovima, sad već u višem kvalitativnom razredu završila natjecanje u polufinalu.

U kategoriji mlađe mladeži u konkurenciji čak 30 djevojaka natjecale su se u latinskoameričkim plesovima Eni Kočet, Ivana Roginek te Ela Alibašić. Eni Kočet potvrdila je izvrsne rezultate sa prošlog turnira te je u Makarskoj doplesala do zlatne medalje. U Splitu se natjecala već u višem kvalitativnom razredu u kojem je jednako tako potvrdila da se radi o izrazito talentiranoj plesačici te se sa ukupno dva zlatna odličja vratila sa dalmatinske turneje. Jednako uspješna bila je njena kolegica Ivana Roginek koja je u istoj konkurenciji doplesala do brončane medalje na natjecanju u Makarskoj te do srebrne medalje na natjecanju u Splitu. Ela Alibašić predstavila se odlično te je natjecanja završila u polufinalnoj konkurenciji.

U kategoriji mlađe mladeži u pojedinačnoj konkurenciji u višim kvalitativnim razredima natjecale su se Nina Đipalo Čelik i Lana Stanković Vrček. Na oba turnira djevojke su plesale izvanredno. U natjecanju je u njihovoj kategoriji sudjelovalo 11 djevojaka, a Nina Đipalo Čelik osvojila je u subotu u Makarskoj osvojila zlatnu medalju dok je njena kolegica Lana Stanković Vrček osvojila srebrnu medalju. Odličnim rezultatom Nina je ostvarila pravo na plesanje u višem kvalitativnom razredu C te je u nedjelju na turniru u Splitu osvojila 4. mjesto. Lana Stanković Vrček nastavila je sa izvanrednom izvedbom te je u nedjelju u Splitu doplesala do zlatne medalje.

U kategoriji mladeži u pojedinačnoj konkurenciji u latinskoameričkim plesovima natjecala se Nika Plantak koja je odličnom izvedbom u Makarskoj doplesala do srebrne medalje dok je na natjecanju u Splitu svoj nastup završila na 5. mjestu.

U kategoriji starije mladeži PK Takt predstavljale su Ema Biškup i Danijela Bodružić koje su se natjecale u obje discipline. Ema je u Makarskoj osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima dok je u latinskoameričkim plesovima osvojila srebrnu medalju. Na natjecanju u Splitu rezultat za Emu bio je obrnut, osvojila je zlato u latinskoameričkim plesovima dok je u standardnim plesovima osvojila srebro. Danijela je u Makarskoj osvojila srebrnu medalju u standardnim plesovima te brončanu medalju u latinskoameričkim plesovima. U nedjelju u Splitu ponovila je identičan rezultat te ponovno osvojila srebrnu i brončanu medalju.

Nakon više od pola godine članice Plesnog kluba Takt iz Varaždina vratile su se u natjecanje grupa i formacija te su se kao grupa “Angels” s koreografijom “Natural” predstavile sa svih 5 latinskoameričkih natjecateljskih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive). U natjecanju grupa sudjelovale su Ema Žalac, Ela Alibašić, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Nika Plantak i Ema Biškup. Djevojke su otplesale odlično te su u svojoj kategoriji osvojile nova dva trofeja i zlatnu medalju za svoju izvedbu.

U natjecanjima sportskih plesnih parova u kategoriji osnovaca natjecali su se Andrej Detelj i Elena Weiser. Andrej i Elena nastavili su niz odličnih rezultata te su na natjecanju u Makarskoj osvojili dvije zlatne medalje u obje discipline dok su na natjecanju u Splitu osvojili zlato u standardnim plesovima, a srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

U različitim kvalitativnim kategorijama mlađe mladeži natjecali su se Marino Bruža Habek i Iva Friščić, Gabriel Novotny i Marta Majcen te Luka Gladović i Elena Majcen. Marino i Iva osvojili su zlato u latinskoameričkim plesovima te odlično 4. mjesto u standardnim plesovima na natjecanju u Makarskoj. U Splitu su popravili svoj rezultat u standardnim plesovima te su doplesali do zlatne medalje dok su u višoj kvalitativnoj kategoriji u svom prvom nastupu bili odlični četvrti.

Gabriel i Marta u Makarskoj su bili odlični drugi u standardnim plesovima te su zasluženo osvojili srebrnu medalju dok su u latinskoameričkim plesovima završili natjecanje na 4. mjestu. U Splitu su Gabriel i Marta osvojili 4. mjesto u standardnim plesovima te 5. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Njihovi klupski kolege Luka i Elena plesali su odlično na oba natjecanja u Makarskoj i Splitu. U standardnim plesovima osvojili su u Makarskoj odlično 5. mjesto dok su u latinskoameričkim plesovima bili izvanredni drugi te su osvojili srebrno odličje. U Splitu su Luka i Elena poboljšali svoje rezultate te su doplesali do dvije nove medalje, srebrne u standardnim plesovima te brončane u latinskoameričkim plesovima.

Za sportske plesače članove Plesnog kluba Takt iz Varaždina sad slijedi kraći ljetni odmor nakon čega se uskoro vraćaju treninzima kako bi se što bolje pripremili za novu natjecateljsku sezonu.

pk_takt_1.jpg

pk_takt_2.jpg

pk_takt_3.jpg

Označeno u