Više od 1 000 klinaca na dječjem nogometnom spektaklu u Areni Varaždin

| 25.2.2016. u 10:09h | Objavljeno u Sport

Škola nogometa Varteks-Fotex, koja djeluje u sklopu Nogometnoga kluba Varteks, potpisat će u nedjelju, 28. veljače, novi organizacijski pothvat. Naime, u jednom danu odigrat će se u Areni uz Dravu turnir s nevjerojatnih 89 ekipa sudionika, s više od 1.000 malih nogometaša, u tri godišta, na četiri terena istovremeno…

Pod službenim turnirskim imenom „Hyundai kup Automobil Lončar Bumbar kup 2016“ na tri terena u velikoj dvorani i četvrtom u maloj dvorani Arene uz Dravu predstavit će se mali majstori nogometne igre u uzrastima U-12 (igrači rođeni 2003. godine i mlađi), U-10 (2005. godište i mlađi) te U-8 (rođeni 2007. i mlađi). S posebnim ponosom organizatori ističu rekordnih 36 ekipa u 2005. godištu, što je doseg kakav se ne pamti za jedan turnir.

Uz igrače na terenima Arene Varaždin, očekuje se i barem još 1.500 roditelja, rodbine, prijatelja i ostalih navijača. Za sve njih pripremljeni su i brojni popratni sadržaji, pa će se tako klinci moći okušati u snazi šuta (nabavljena čak dva radarska mjerača brzine udarca), a za sve je sudionike pripremljena i bogata ponuda hrane i pića.

Najveća sportska dvorana sjeverozapadne Hrvatske u nedjelju će nesumnjivo prodisati punim plućima obarajući vjerojatno nove rekorde. Što se pak samog turnira tiče, ovo će se dvoransko izdanje uvelike približiti dosad rekordnom izdanju jednog dječjeg turnira na ovim prostorima, 2011. godine na stadionu Varteksa, kad je sudjelovalo 108 ekipa iz 50 različitih klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, s točno 1.348 sudionika.

Uzmemo li međutim u obzir da je to bio turnir na otvorenom, s većim infrastrukturnim kapacitetima, ali i u devet godišta kroz pet natjecateljskih dana, onda će dolazeći nedjeljni spektakl – s gotovo istim brojem sudionika u jednom jedinom danu – biti apsolutno nedoživljen dječji sportski događaj ikad organiziran u Varaždinu.