BK Vindija Foto: Martin Novosel

Vindija osvojila drugo mjesto na međunarodnom turniru Vindija Indoor 2018 u Graberju

| 4.2.2018. u 17:03h | Objavljeno u Sport

Jučer je u sportskoj dvorani Graberje, Baseball klub Vindija organizirao je jedanaesto izdanje velikog međunarodnog U13 dvoranskog baseball turnira “Vindija indoor 2018“ pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Vindije i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Ove godine na turnir se prijavilo osam ekipa iz Srbije, Mađarske i Hrvatske dok su dvije ekipe iz Slovenije morale dan ranije otkazati turnir zbog vremenskih neprilika. Varaždin je tako ugostio oko stotinjak mladih bejzbolaša, vođenih njihovim trenerima i roditeljima. Ukupno se odigralo 18 utakmica na dva terena po pravilima prilagođenim za dvoranski baseballa. Prvenstvena razlika je ta da se koristila pitcher mašina umjesto bacača, te se igralo s mekanim lopticama na skraćenom terenu.

BK Vindija igrala je s dvije ekipe; prva ekipa BK Vindija i druga ekipa njihovi mlađi članovi Iso Sport škole baseballa BK Iso Sport. Varaždinci su zauzeli drugo mjesto u napetom finalu u kojem su ih s četiri razlike (17:13) savladali mladi bejzbolaši iz mađarskog Erda. Kao najbolji udarač turnira proglašen je domaći igrač Ian Mirović. Druga ekipa varaždinskog kluba zauzela je pretposljednje mjesto savladavši drugu ekipu Zagreba sa 7:6.

Poredak:
1. BC „ERD“, ERD (HUN)
2. BK „VINDIJA“, VARAŽDIN (CRO)
3. BK „BLUE SOX“, ZAGREB (CRO)
4. BK „NOVI SAD“, NOVI SAD (SRB)
5. BK „MOLES“, KARLOVAC (CRO)
6. BK „STORKS“, SISAK (CRO)
7. BK „ISO SPORT“ (CRO)
8. BK „BLUE SOX2“, ZAGREB (CRO)

IMG-13f2b7cc003b1c935c0b31189cc16c92-V.jpg