Bojan Bogdanović i Dario Šarić će predvoditi Hrvate protiv Slovenije Foto: HKS

VIDEO: NBA Hrvatska protiv europskog prvaka Slovenije večeras u varaždinskoj Areni

| 5.9.2018. u 11:09h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Europski prvak u košarci Slovenija dolazi danas u Arenu Varaždin odigrati prijateljski susret sa izabranom vrstom Hrvatske. Iako dolaze s desetkovanom momčadi bez ponajboljeg igrača Slovenije Lukom Dončićom te čak 10-oricom koji su osvojili spomenuti naslov prije godinu dana (samo Gašpar Vidmar i Saša Zagorac su nastupili na EURO-u 2017.), reprezentacija Slovenije ipak izaziva respekt.

- Poslije šest dana treniranja, već jedva čekamo tekmu protiv Hrvatske, koja bude pravi pokazatelj naše pripremljenosti. Na tekmi budu prisotno jedanaest košarkaša, jer nas je u sobotu napustio Žiga Dimec. Veselim se, da budemo na djelu vidjeli naše mlade igrače. Vjerujem, da budu pokazali iz kakvog kova su i da lako na njih također računamo i ubuduće - rekao je u najavi susreta u Varaždinu slovenski izbornik Rado Trifunović.

Ova utakmica će poslužiti kao dobra priprema drugog dijela kvalifikacija za SP u Kini 2019. Slovenija je prvi dio kvalifikacija zaključila s dvije pobjede i četiri poraza, a u drugom dijelu ju čeka gostovanje u Latviji, nakon čega im u goste dolazi Turska, dok je Hrvatska imala tri pobjede i tri poraza u prvom dijelu kvalifikacija, a slijede joj važni susreti protiv Litve 14. rujna u Osijeku i utakmica protiv Poljske 17. rujna u Gdanjsku.

Za razliku od Slovenije, hrvatska izabrana vrsta pod novim vodstvom izbornika Dražena Anzulovića će nastupiti sa čak četiri NBA-ovca - Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Ante Toni Žižić (Cleveland Cavaliers) i Ivica Zubac (Los Angeles Lakers) što je svakako veliki mamac za publiku u Varaždinu, dok će se prvotno najavljeni Kruno Simon pridružiti reprezentaciji tek ovog petka te će odigrati uzvratni susret protiv Slovenije 8. rujna u slovenskim Stožicama u Ljubljani.

Prije nego će se odigrati utakmica u Areni Varaždin s početkom u 20 sati, u 17 sati će u velikoj dvorani susret odigrati košarkaši varaždinske Vindije i te momčad Regije Sjever sastavljena od ponajboljih košarkaša iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, a također se očekuje druženje hrvatskih reprezentativaca s najmlađim zaljubljenicima radosti loptanja pod obručem.

Ulaznice su još uvijek u prodaji na Eventimu, a za sve one koji neće biti u mogućnosti pratiti utakmicu s tribina moći će utakmicu pratiti na prijenosima na HTV-u 2 i ArenaSport TV-u.

Video sadržaj