PPD Zagreb i Veszprem su u ožujku ove godine već odigrali u dvorani na Dravi jedan susret SEHA lige, a tada su slavili Mađari

Veselin Vujović: Veszprem je favorit!

| 15.12.2015. u 15:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb sutra je susret 5. kola SEHA Gazprom lige. U Gradsku sportsku dvoranu u Varaždinu u 19 sati dolazi aktualni osvajač natjecanja, mađarski prvak i finalist EHF Lige prvaka MVM Veszprem. Utakmicu sa starim rivalima n konferenciji za medije najavili su trener rukometnog kluba PPD Zagreb Veselin Vujović i igrač Antonijo Kovačević, navodi se na službenoj web stranici RK PPD Zagreb.

- Teško vrijeme za odigravanje utakmice. Dojma sam da je nama ipak nešto teže ili nezgodnije igrati utakmicu u ovome trenutku, a moram naglasiti i da nam definitivno nije prednost što se dvoboj igra na neutralnom terenu. Varaždin je prekrasan grad i ljubitelji rukometa u Varaždinu divni su ljudi, ali oni nisu navijači PPD Zagreba i stoga se Veszprem sa svojim par stotina navijača nalazi barem u podjednakom, ako ne i u bolje položaju. Obzirom da se naših šest ozlijeđenih igrača još uvijek nije oporavilo i obzirom na činjenicu da ćemo mi istrčati u istom sastavu kao i u Skopju, ne preostaje m ništa drugo doli da kažem da je apsolutni favorit u ovom susretu Veszprem. Naš je zadatak da odigramo jednu dobru utakmicu, da pružimo snažan odmor i da neke mlađe igrače još više afirmiramo. Biti će iznimno teško držati tempo s ovakvim Veszpremom s obzirom da nam je rotacija u bitnome umanjena, ali mi moramo dati sve od sebe da odigramo najbolju utakmicu u danom trenutku. Mislim da sam u ovome trenutku zaista realan, ponajviše zahvaljujući činjenici da me je utakmica s Vardarom u Skopju doslovce otrijeznila i da mi je ukazala na prostu činjenicu da je teško igrati ozbiljan rukomet bez lijevaka, sa dešnjakom na poziciji desnog vanjskog ili pak sa Zlajom Horvatom koji je rilo. Mi smo u tom smislu uspjeli iznenaditi Wislu Plock u EHF Ligi prvaka, ali već nas je gostovanje kod Vardara spustilo na zemlju i ukazalo na svu našu ranjivost u ovome trenutku. Na nama je da pružim što bolji otpor Veszpremu i da ne kiksamo protiv Borca u posljednjoj utakmici prije odlaska na zasluženi odmor – poručio je trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

- Svlačionica nam je dosta prorijeđena, imamo dosta problema s ozljedama već neko vrijeme i definitivno nam nije lako igrati bez ključnih igrača kakav je Stepančić, kakvi su Josip Valčić, Šušnja ili Mandalinić. Mi koji smo zdravi moram pokušati pokrpati te rupe i odigrati što boje dok se ovi ne vrate u sastav. Da su svi oni zdravi ne bih priznao Veszprmeu da je favorit, ali ovako ne preostaje ništa drugo nego se složiti s trenerom. Treba biti realan prije svega. Mislim da nam jedina šansa protiv takve ekipe u trenutku kada nama fali pola momčadi leži u fanatičnom pristupu i žestokoj obrani. Ukoliko odigram obranu onako kako mi znamo nda će Veszprem imati velikih problema s nama – rekao je Antonijo Kovačević, a objavljeno je na službenoj web stranici RK PPD Zagreb.