Večeras na stadionu Varteksa finale proslave 5. godina NK Varteksa

| 1.6.2016. u 09:45h | Objavljeno u Sport

Večeras u 18 sati, na stadionu Varteksa održat će se "veliko finale" Varteksovog tjedna, kojim se obilježava 5 godina aktualnog međužupanijskog ligaša NK Varteksa, ali i 85 godina nekadašnjeg prvoligaša NK Varteksa.

Bit će to spektakl sam po sebi, međutim praktički u zadnji čas otvorila se dodatna mogućnost da za NK Varteks večeras nastupi i – član Ajaxa iz Amsterdama, Robert Murić. Hoće li zaista Dreven, Vukman, Radić, Sokser, Kuhar, Vrbnjak i društvo iz NK Varteksa dobiti ekskluzivno pojačanje protiv Reprezentacije Varteksa, momčadi koja bi po imenima odazvanih danas zajedno bez problema konkurirala za naslov prvaka Hrvatske?!

Za one koji manje prate nogometne prilike, Robert Murić je iz svoje rodne Bednje žarko želio doći u Varteks kao mlađi kadet, dok je tu momčad trenirao Zoran Kastel. Štoviše, iako je imao i istovremeni poziv iz Maksimira, Murić je preferirao Varaždin i Varteks kao klub koji mu je bio više pri srcu. Ipak, dolazak u Zagrebačku 94 nije se nikad dogodio iz više razloga, kasnije je kroz Dinamo dospio do Amsterdama i velikog Ajaxa, u čijoj je mladoj momčadi ove sezone bio neprikosnoveni prvotimac (28 nastupa), odigravši ovog proljeća i dvije utakmice za prvu momčad Kopljanika.

Budući da za prvoligaški Varteks Murić nikad nije zaigrao, kao i da je njegov trener miljenik Kastel u „mladom“ Varteksu, ideja je organizatora da Robert zaigra u špici napada narančastih, kontra momčadi koju će – podsjetimo – sačinjavati Koprić, Vranjić, Lučić, Prahić, D. Škvorc, Katanec, Jertec, Papa, S. Posavec, Jagačić, Hojski, D. Melnjak, Golubar, Mujanović, Karić, Kresinger, Halilović, Do. Glavina, F. Škvorc......

Uglavnom, Robert Murić svakako na večerašnji spektakl dolazi, izrazio je i želju za nastupom te – ako dobije tijekom jutra zeleno svjetlo iz Amsterdama – ljubitelji nogometa imat će ga prilike vidjeti i na terenu.