Ekipa Varaždina odnijela je zasluženo prvo mjesto

Varaždinu i Igoru Kolariću prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju za gluhe – 1. liga

| 5.4.2017. u 09:21h | Objavljeno u Sport

Varaždin je bio domaćin Državnog prvenstva u kuglanju za gluhe – 1. liga i ugostio 6 kuglačkih prvoligaških ekipa iz Zagreba, Splita, Požege, Nove Gradiške i Pule.

Prvog dana natjecanja, nakon uvodnog govora predsjednika Hrvatskog športskog saveza gluhih, Branka Kauzlarića, te otvorenja, u 12 sati počelo je ekipno natjecanje. Od početka gledatelji su mogli svjedočiti zanimljivoj borbi, odličnim potezima igrača te dobroj atmosferi u kuglani dvorane na Dravi.

Neizvjesna borba do samog kraja vodila se između ekipa Varaždina i Zagreba te je odluka o pobjedniku pala sa zadnjim bacanjima kojima je ekipa Varaždina sa samo bodom više odnijela ekipnu pobjedu. Drugo mjesto tako je pripalo ekipi iz Zagreba dok su treće mjesto zauzeli kuglači Splita.

Ukupni poredak (ekipno): 1. Varaždin 25 bodova, 2. Zagreb 24 boda, 3. Split 22 boda, 4. Požega 20 bodova, 5. Nova Gradiška 18 bodova i 6. Pula 17 bodova.
Drugi se dan igralo pojedinačno natjecanje na kojem su sudjelovala 24 najbolje rangirana igrača od prethodnog dana. Početak natjecanja bio je u 10 sati te se uz uzavrelu atmosferu konačni pobjednik čekao do 14 sati. Najmlađi i najbolji kuglač Igor Kolarić (Varaždin) fantastično je odigrao te zauzeo prvo mjesto s 560 srušenih čunjeva. Korak iza njega, na drugom mjestu, je Hrvoje Spahija (Split) s 554 čunja, a na trećem mjestu Anto Gelo (Zagreb) sa srušenih 540 čunjeva.