FOTO: Visočani s brojnim gostima nastavili tradiciju "Trojstva u Visokom"

Varaždinske vijesti | 11.6.2017. u 19:27h | Objavljeno u Našim krajem

Blagdan Presvetog Trojstva i ove je godine okupio mnogobrojne mještane Visokog i njihove goste u ovom slikovitom mjestu na jugu Varaždinske županije.

Obilježavanje blagdana zaštitnika župe i Dana općine Visoko počelo je u subotu, kada je u večernjim satima u dvorištu visočke crkve Presvetog Trojstva održana dramska i glazbena večer na kojoj su nastupili Dramska grupa OŠ Visoko, TS Dobar zvuk i zbor Trinitas.

Već tradicionalno, vjernici su se na sam blagdan okupili na svečanoj svetoj misi i proštenju, a mnogi su sunčano nedjeljno poslijepodne odlučili provesti na 19. memorijalnom malonogometnom turniru "Zvonko Simon", koji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Visoko organizira u čast Zvonka Simona, branitelja iz Visokog koji je poginuo u akciji Oluja.

Također, delegacija predvođena načelnikom općine Visoko Dragutinom Matekovićem, predstavnicima UDVDR-a Visoko i članovima obitelji Simon položila je vijenac na mjesnom groblju u čast poginulima. Pridružio im se i Anđelko Stričak, saborski zastupnik HDZ-a, i sam rodom iz Visokog.

Malonogometni turnir, na kojem je sudjelovalo 14 ekipa, odigran je na igralištu Osnovne škole Visoko, a prvo je mjesto osvojila ekipa "Havojić gradnja -Junajted", drugo Caffe bar "Jelen" i treće "Stolarija Žeger". Najboljim golmanom proglašen je Luka Hadrović dok je najbolji strijelac bio Lovro Cvek.

 

Označeno u