Varaždinski STK Starr znatno pojačan čeka novu sezonu

| 31.7.2016. u 10:49h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Stolnoteniski klub Starr nakon premijerne sezone u hrvatskoj Superligi, u kojoj je osvojio visoko treće mjesto, te uspješnog nastupa u Srednjoeuropskoj ligi, započinje novu sezonu.

U ekipnom dijelu natjecat će se u čak četiri natjecanja– hrvatskoj Superligi, hrvatskom kupu, novom natjecanju Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, Srednjoeuropskoj Superligi te prestižnom ETTU kupu, natjecanju koje je po kvaliteti odmah iza Lige prvaka.
Više igrača

S obzirom na ovako velik broj natjecanja, povećan je i broj igrača, a na svim nivoima mogli bi se očekivati odlični rezultati. Sportski direktor i glavni trener STK Starra bit će Mattias Lanfried (Njemačka), uspješni njemački trener, a za seniorsku ekipu nastupat će Zeng Jia (Kina), Tomislav Zubčić (Hrvatska), Ronald Ređep (Hrvatska), Sam Mabey (Engleska) i Will Bayley (Engleska) britanski paraolimpijac.

Za klub je u europskim natjecanjima registriran i Tan RuiWu, koji će nastupiti kao pojačanje u europskim utakmicama ako mu to dozvole njegove obaveze u kineskoj 1 ligi. Od ostalih mladih igrača koji su registrirani za seniorski sastav Starra treba izdvojiti povratnika Nikolu Horvata, Leona Šanteka, Darija Kraljića te Leona Milaka i Timija Maslića, koji su u STK Starru na dvojnoj registraciji u drugoj seniorskoj ekipi.

U hrvatskoj Superligi plan je ove godine napraviti korak naprijed i doći u završnom dijelu natjecanja do finala. U Srednjoeuropskoj ligi, koja je idealna za mlade igrače, ambicije su proći skupinu i zaigrati u "play offu". Hrvatski kup novi je izazov i prilika za postizanje zapaženog rezultata.