Malobabić, Dvorski i Petek (s lijeva), koji su ostvarili sjajne rezultate na Memorijalu u Zagrebu

Varaždinske stolnotenisačice Petek i Malobabić pokorile Zagreb

| 26.11.2017. u 10:27h | Objavljeno u Sport

Fantastičan nastup Varaždinki Petre Petek i Ivane Malobabić dogodio se ovog vikenda u Zagrebu na Memorijalu Antun Tova Stipančić gdje su međusobno igrale finale ovog prestižnog turnira. Na velikom HSTS-ovom turniru okupile su se sve najbolje igračice iz hrvatskog ženskog stolnog tenisa. Takva konkurencija nije smetala igračicama STK Varaždina, već ih je dodatno inspirirala, te su obje u kvalifikacijskoj rundi osvojile svoje grupe.

Ivana i Petra glatko su prošle četvrtfinala, da bi se u polufinalu Ivana Malobabić susrela s reprezentativkom Matejom Jeger (181 igračica sa svjetske rang liste), dok je Petra Petek igrala „hrvatski stolnoteniski klasik“ protiv Ivane Tubikanec.

Malobabić nije dala nikakvu šansu Mateji Jeger i u finale se plasirala bez izgubljenog seta, dok je Petra Petek okrenula 2:1 u setovima za Tubikanec i nakon velikih 5 setova ušla u finale. To kao da je bio još jedan dodatan poticaj za Petru Petek, koja je u finalu pobijedila klupsku suigračicu s 3:0. Pehare i nagrade na ovom velikom turniru dijelila je legenda hrvatskog stolnog tenisa Dragutin Šurbek.

Odličnu sezonu Petra Petek najavila je već na samom njenom početku. Na prvom turniru HSTS-a, u Zadru početkom rujna, osvojila je drugo mjesto, da bi nakon toga osvojila turnir u Osijeku i sada u Zagrebu Memorijal Antun Tova Stipančić.

Uz to, u ženskoj superligi odličnim nastupima redovito donosi bodove za STK Varaždin. Odličan rad na treninzima donosi ploda i poželimo joj da se taj odličan niz nastavi što duže.

Osim Petre Petek i Ivane Malobabić, odličan rezultat ostvario je i Simon Dvorski u konkurenciji najmlađih kadeta koji je došao  do polufinala gdje je izgubio od kasnijeg pobjednika turnira Benjamina Zijadića iz BiH.