Ekipa STK Varaždin Lucija Sitar, Petra Petek i Ivana Malobabić (s lijeva) koja je slavila u Zagrebu

Varaždinke svladale u gostima HASTK Mladost iz Zagreba

| 25.3.2018. u 12:04h | Objavljeno u Sport

Varaždinske stolnotenisačice gostovale su u sklopu 17.kola Superlige u Zagrebu kod najtrofejnijeg ženskog stolnoteniskog kluba u Hrvatskoj HSTK Mladosti, kojeg su svladale 4:2.

U uvodnom meču domaća igračica Klara Cakol pobjedila je u izjednačenom meču Ivanu Malobabić rezultatom 3-2. U drugom meču aktualna seniorska prvakinja Hrvatske Petra Petek poravnala je ukupni rezultat na 1-1 u meču s domaćom Mirnom Tomić(pobjeda 3-1).

U trećem meču mlada varaždinska stolnotenisačica Lucija Sitar pobjedila je zagrepčanku Miju Ščepanović 3-1 i dovela Varaždinke u ukupnu prednost rezultatom 2-1. Vrijedi napomenuti da je ovo prva pobjeda mlade Lucije Sitar  u stolnoteniskoj Superligi.

Zatim je uslijedila igra parova gdje su aktualne prvakinje Hrvatske Petra Petek i Ivana Malobabić slavile protiv para Klara Cakol i Mirna Tomić rezultatom 3-1.

Nakon te pobjede bila je izvjesna ukupna pobjeda varaždinske ekipe pa se u slijedećem meče Petra Petek malo opustila i izgubila svoj meč s Klarom Cakol rezultatom 3-0. U zadnjem meču točku na "i" za ukupnu pobjedu Varaždinki rezultatom 4-2 stavila je Ivana Malobabić sigurnom pobjedom protiv Mie Šćepanović 3-0.

Uz ovaj rezultat u prvenstvu Hrvatske, Varaždinke su se ujedno ovaj tjedan plasirale na final-four kupa Hrvatske koji će se vrlo vjerojatno krajem svibnja igrati u Malinskoj na Krku.