Ana Majdak (prva lijevo) na postolju u Turskoj Foto: AK Sloboda

Varaždinka Ana Majdak osvojila broncu na prvenstvu Balkana, Jan Ožeg sedmi

VV | 6.6.2017. u 10:40h | Objavljeno u Sport

U subotu 3. lipnja održano je prvenstvo Balkana za mlađe juniore i mlađe juniorke u turskom gradu Istanbulu. U reprezentaciji Hrvatske koja je tamo nastupila sudjelovali su i atletičari varaždinskog Atletskog kluba Slobode, koji vježbaju kod trenera Nenada Pavličeka. Ana Majdak je nastupila u bacanju koplja i Jan Ožeg u bacanju kladiva.

Najprije je nastupio Ožeg koji je kladivo od 5 kg bacio 59,85 m što je samo 30 cm manje od njegovog osobnog rekorda i tim se rezultatom, u vrlo jakoj konkurenciji, plasirao na solidno sedmo mjesto.

Kasnije je svoj nastup odlično odradila Majdak. Izvrsno pripremljena, uspjela je usprkos jakom vjetru pomaknuti granicu svog osobnog rekorda za jedan metar na 46,80 m. Tim je rezultatom iznenadila konkurenciju i popela se na postolje, iako je prije natjecanja imala “tek” peti prijavljeni rezultat. Uspjeh veseli još više jer će i slijedeće godine nastupati u istoj kategoriji, a ovim rezultatom Ana je pokazala da je ozbiljan kandidat za Europske olimpijske igre mladih koje će se ove godine održati u mađarskom gradu Gyoru.