Trener Varaždina Miljeko Telebar očekuje sutra novu pobjedu svoje momčadi Foto: Dražen Novosel

Varaždin sutra na svom stadionu dočekuje BSK-a i želi pobjedu

| 18.11.2016. u 11:33h | Objavljeno u Sport

U sklopu 14., predposljednjeg kola u Trećoj HNL Istok, momčad Varaždina će sutra na svom stadionu ugostiti sastav BSK-a iz Bijelog Brda. Za varaždinsku momčad, vodeću na tablici s tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slavoniju, sutrašnji susret dolazi nakon poraza u Višnjevcu od istoimenog posljednjeplasiranog domaćina. Da je momčad Varaždina pala u formi, vidjelo se na posljednjih nekoliko utakmica, u kojima nisu odigrali kako znaju i mogu, a utakmica u Višnjevcu, gdje je lider izgubio od fenjeraša, to je i potvrdila.

Očito su se momčadi iz donjeg dijela tablice specijalizirale za Varaždince, jer jedina je dva poraza lider prvenstva pretrpio na gostovanjima kod Croatije Đakovo, koja je do tog, 11. kola bila pretposljednja na tablici, a Višnjevac je i dalje zadnji sa samo šest bodova. Olakotna okolnost za varaždinsku momčad na susretu u prigradskom naselju Osijeka može biti činjenica da je utakmica odigrana po uvjetima koji su bili na granici regularnosti iako će mnogi reći da su uvjeti bili podjednaki za obje momčadi.

- Nismo se snašli po izrazito teškom terenu. U Višnjevcu je cijeli dan uoči utakmice padala kiša, u večernjim satima i snijeg, pa je teren na 70 posto površine bio natopljen vodom. Ekipi koja je posljednja na tablici, takav teren odgovara, a mi nismo mogli igrati našu prepoznatljivu igru. Nije to alibi i po takvim uvjetima trebaš se snaći i biti bolji, no, na žalost, u tom nabijanju lopte, jer nogometa je bilo jako malo, mi nismo zabili gol, za razliku od domaćina - komentirao je posljednji poraz trener Varaždina Miljenko Telebar.

Sutrašnja utakmica protiv momčadi BSK-a, koja je peta na tablici s 21 bodom, šest manje od Varaždinaca, počet će u 13 sati i 30 minuta
- Snaga je jedne takve ekipe kao što smo mi da se moramo s time nositi i prevladati to. Čekaju nas još dva kola, sljedeću utakmicu igramo kod kuće, probat ćemo se nametnuti prepoznatljivom igrom i posjedom lopte. I dalje smo na prvom mjestu tablice, imamo svoj cilj, sutra idemo na pobjedu i nećemo klonuti - zaključio je Telebar, koji zbog tri žuta kartona neće moći računati na Drožđeka.