Dejan Glavica bio je strijelac drugiog gola za Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Varaždin i druga momčad Hajduka odigrali susret bez pobjednika

| 17.3.2018. u 17:18h | Objavljeno u Sport

Po kišovitom i prohladnom vremenu i terenu teškom za igru, u sklopu 22. kola Druge HNL danas su na stadionu Varteksa, pred oko tisuću gledatelja, Varaždin i druga momčad Hajduka odigrali bez pobjednika 2:2.

Varaždinci su otvorili utakmicu na najbolji mogući način. Igrala se 9. minuta, kada je prvi strijelac Varaždinaca Domagoj Drožđek srušen na oko 20 metara desno iskosa od gola gostiju. Drožđek je uzeo loptu i pucao prema golu, a u živom zidu Hajduka koji je bio postavljen u kaznenom prostoru gostiju, loptom je pogodio u ruku Ante Palaversu. Sudac Ivan Župan je bez razmišljanja odmah pokazao na bijelu točku.

Drožđek je odlučio izvesti kazneni udarac i s bijele točke poslao je loptu u desnu stranu gola Hajduka. Nakon vodstva Varaždin je stao, a gosti su preuzeli inicijativu, što im je isplatilo potrkraj prvog poluvremena.

U 20. minuti, nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Varaždinaca, najviši je u skoku bio Mate Šuto, ali je njegova lopta zahvaćena glavom otišla pored gola domaćina. U 32.miniti s oko 25 metra desno iskosa udarac je okušao Tonio Teklić, lopta je išla po zemlji u desni donji kut gola Varaždinaca ,ali je vratar Nevistić bio na mjestu i zaustavio njegovu loptu.

I u 33. minuti Teklić je pucao iz daljine, ali je njegov udarac završio u bloku obrambenih igrača Varaždina, koji su loptu skrenuli u korner. Druga momčad Hajduka izjednačila je rezultat u 44. minuti a strijelac je bio Darko Nejašmić, koji je s oko 20 metara desno iskosa, neometan pucao snažno prema golu i pogodio lijevu stranu gola Nevistića.

U nastavak susreta obje momčadi ušle su s igračima koji su počeli susret, ali s  novim, čistim garniturama dresova. Varaždin je bio angažiraniji u drugom dijelu,očito je trener domaćina Mario Kovačević imao dosta tpga za reći svojim igračima u poluvremenu. U 53. minuti opasnost po gol Hajduka stvorio je Drožđek, koji se probio po ijevoj strai ušao u peterac i pucao, ali se vratar Ljubić nije dao iznenaditi.

U 59. minuti sjajan udarac Bamidelea s oko 25 metara desno iskosa lopta je pogodila lijevu vratnicu gola druge momčadi Hajduka,od koje se odbila u kazneni prostor, nakon čega obrana gostiju rasčistila potencijalnu prijetnju po svoj gol. U 62. minuti nakon ubačaja Jerteca s lijeve strane u kazneni postor gostiju pred golom je u skoku bio Senić, ali je lopta zahvaćena glavom otišla pored lijeve vratnice u gol aut.

U 66. minuti novo vodstvo Varaždina. Akcija je išla po lijevoj strani, Drožđek je ubacio loptu u kazneni prostor gdje je u desnoj strani šesnaesterca došla do Glavice koji je preciznim udarcem pogodio desnu stranu gola nemoćnog Ljubića. U 68. minuti Ivan Delić je zaprijetio udarcem  s oko 18 metara desno iskosa, nakon brze akcije gostiju, ali je vratar Nevistić loptu srenuo u korner. 

U 78. minuti akcija Hajduka išla je po desnoj strani, lopta je u kaznenom prostoru došla do Delića koji je pucao snažno, ali neprecizno. Druga momčad Hajduka izjednačila je u 81. minuti, a strijelac je bio Stanko Jurić, koji je izbjegao zaleđe domače obrane i s lijeve strane u kaznenom prostoru domaćina potpuno neometan pogodio desnu stranu gola Nevistića.

Potkraj susreta Varaždin je mogao ponovno povesti, ali Bamidele nije iskoristio priliku koja mu se ukazala nakon ubačaja s desne strane.