Goran Vučetić i Zlatan Avar Foto: Grad Varaždin

Varaždin domaćin kvalifikacijama za juniorsko EP u baseballu

| 7.7.2017. u 13:40h | Objavljeno u Sport

U Varaždinu će od 10. do 15. srpnja na igralištu Srednjoškolac biti održan kvalifikacijski turnir Juniorskog prvenstva Europe u bejzbolu na kojem će nastupiti reprezentacije Hrvatske, Ukrajine, Austrije, Švedske i Slovačke. Predsjednika Bejzbol kluba Vindija Gorana Vučetića u društvu Olivera Knolmajera i Patrika Košćaka iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina danas je u Gradskoj vijećnici primio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

- Mene veseli da se sportska događanja u Varaždinu malo učestalije zbivaju. Imali smo prilike nedavno u Areni Varaždin pratiti Svjetsko prvenstvo u savateu, a sad imamo priliku pratiti baseball. Bit će to pet dana zabave za one koji vole baseball. Vidimo da se djeca kroz sport uče vrijednostima što dokazuje da ima i edukacijske vrijednosti u sportu - rekao je Avar.

Hrvatska reprezentacija, u kojoj su mnogi igrači BK Vindije, se nada ponavljanju uspjeha iz 2014. godine kada je također u Varaždinu osvojila takav turnir odličnom igrom. 

- Očekuje nas borbeni raspored. Bit će dobro natjecanje. Naš klub je amaterski, ali je puno srca i ljubavi uloženo u cijelu tu priču. Ovo će biti prilika za sve one koji vole baseball da dođu i uživaju u kvalitetnom turniru. Mi smo prije tri godine bili prvi u kvalifikacijama - rekao je Vučetić.

Varaždinski BK Vindija ovogodišnji je prvak Hrvatske, a za reprezentaciju će zaigrati varaždinski igrači Rene Sebastijan Bodalec, Denis Habunek, Borna Strelec, Anton Lekić, Sebastijan Njegovan, Petar Žalac, Petar Jurčić i Sven Vojnović. Utakmice će se igrati svakog dana u terminima u 11 i u 16 sati, dok će se u subotu 15. srpnja u 14 sati igrati susret između prve dvije plasirane ekipe.

Avar Vučetić 1