Varaždin danas s Bjelovarom, Podravina sutra u Antinu kod Mladosti

| 2.4.2016. u 08:12h | Objavljeno u Sport

U Trećoj HNL Istok ovog će se vikenda igrati utakmice 21. kola. Momčad Varaždina će danas u 16 sati na svom stadionu ugostiti momčad Bjelovara. Za varaždinski sastav ovaj susret dolazi nakon druge uzastopne proljetne pobjede, s obzirom da su prošle subote u Višnjevcu pobijedili istoimenog domaćina 1:0. Gol vrijedan tri boda postigao je Dario Jertec (66.). Od 48. minute Varaždinci su igrali s igračem manje jer je crveni karton, zbog sprječavanja domaćeg igrača u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, dobio Luka Vukek.

Uzvratili smo im za poraz na domaćem terenu u prvom dijelu sezone, a s obzirom na to da smo gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje, pobjeda je još slađa i vrednija. Svaka čast igračima, odigrali su vrhunski – rekao je trener Varaždina Mario Ružić.

Vidjeli smo po imenima da je Višnjevac slabiji nego ujesen, a odigrali smo odlično, tako da smo imali još neke situacije za gol i moglo je završiti i 3:0 za nas. Dobro smo se kretali i stajali na terenu pa u prvom dijelu nisu ni uputili udarac na naš gol – naglasio je Ružić.

Podravina je na svom stadionu prošle subote izgubila od Mladosti 3:2, poluvrijeme 2:1 za goste. Golove za Podravinu, koja je gubila 2:0, postigli su Junior (44.) i Nikola Valjak (75.). Podravina je u 78. minuti imala i kazneni udarac, ali Nikola Valjak nije pogodio okvir gola. Kazna domaćinu stigla je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena, a strijelac je iz slobodnog udarca bio Alen Maras. Prva dva gola za goste postigao je Mile Sučić. Podravina, koja je ovo proljeće osvojila samo jedan bod, svoj će susret 21. kola odigrati sutra u Antinu protiv domaće Mladosti.

Svi parovi 21. kola - 2.4. u 16 sati: Varaždin – Bjelovar, HNK Vukovar 1991 – Belišće, Slavonija – HNK Đakovo Croatia, Koprivnica – Međimurje, Oriolik – Slavija, Mladost – BSK, 3.4. u 16 sati: Višnjevac – Marsonia, Mladost A – Podravina.