FOTO: Visočani slavili Trojstvo i Dan općine predstavama i nogometnim turnirom

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.5.2018. u 13:45h | Objavljeno u Našim krajem

Blagdan Presvetog Trojstva u općini Visoko veliko je događanje. Kao i svake godine okupili su se mnogobrojni mještani Visokog i njihovi gosti da bi svečano obilježili blagdan zaštitnika župe i Dan općine.

Iako se Dan općine zbog malog proračuna ne slavi uz svečanu sjednicu kao u ostalim općina ipak su se Udruge koje djeluju na području općine udružile i pripremile svojim mještanima feštu koja je započela još u subotu.

Naime, u večernjim satima u crkvi Presvetog Trojstva održana je glazbeno-dramska večer. Na večeri je nastupio Dječji crkveni zbor Gabrijel pod vodstvom Tee i Jasne Jež, zatim mlađa skupina Dramske družine Ozana s dvije dramsko-scenske igre duhovne tematike pod vodstvom Tibora Martana te pojedinci: Natali Žganec, Leona i Elena Šturbek su kazivale vlastite stihove, a Iva Jež, Monika Deglin, Luka Hrvoić, Rafaela Deglin i Sara Havojić su izveli skladbe na klavijaturama, flauti, gitari i violini.

- Ideja je bila pokloniti nešto stanovnicima Općine za blagdan i Dan općine, ali i predstaviti mlade talentirane pojedince iz zajednice koji se u svoje slobodno vrijeme bave glazbeno-dramskim stvaralaštvom – rekao je voditelj visočke dramske družine “Ozana”, Tibor Martan.

Također, voditelj Martan dodao je da je želja bila i zahvaliti župniku Ivanu Šestaku te načelniku Općine, Dragutinu Matekoviću za podršku u radu.

Vjernici su se jučer, na sam blagdan Presvetog Trojstva, okupili na svečanoj svetoj misi i proštenju, a mnogi su sunčano nedjeljno poslijepodne odlučili provesti na 20. memorijalnom malonogometnom turniru "Zvonko Simon", koji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Visoko organizira u čast Zvonka Simona, branitelja iz Visokog koji je poginuo u akciji Oluja.

Također, delegacija predvođena Dragutinom Matekovićem,  načelnikom Općine Visoko, Brankom Družinićem, predsjednikom Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata podružnice Varaždinske županije, predstavnicima Udruga i članovima obitelji Simon, položili su vijenac na mjesnom groblju Visoko u čast poginulom.

U popodnevnim satima održan je malonogometni turnir na kojem se okupilo 14 ekipa iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije. Prvo mjesto pripalo je Stolariji Žeger, drugo MNK Drašković, a treće MNK Market Mateković

U sklopu obilježavanja Dana općine Visoko biti će uključeni i DVD Presečno Visočko koji će uskoro održati vatrogasno natjecanje i LD „Jareb“ Visoko koji će imati natjecanje u gađanju glinenih golubova.

Obilježavanju Dana općine Visoko prisustvovao je i bivši načelnik Općine, a sada saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak.

Označeno u