Ivan Posavec i Borimir Perković na današnjem druženju s novinarima Foto: Dražen Novosel

Posavec: Smatram da je pravi trenutak da uzmemo bodove Istri 1961

| 1.8.2019. u 10:31h | Objavljeno u Sport

- Jučerašnja utakmica s Al Faisalyem dobro nam je došla i očekivao sam da će nekim igračima, koji nisu u prvoj ekipi, da će im susret poslužiti da se približe prvoj momčadi,no, na žalost, dogodilo se suprotno, pojedinci su se još više udaljili od prve ekipe. Bez obzira što smo igrali protiv jako kvalitetne ekipe morali smo izgledati bolje i kvalitetnije. Poraz je neugodan, ali to je ipak bila prijateljska utakmica, ali očekivao sam od nekih igrača da će pokazati više i da će se približiti prvoj momčadi - naglasio je trener momčadi Varaždina Borimir Perković na jutrošnjoj konferenciji za novinare u klubu, analizirajući jučerašnji prijateljski susret s prvoligašem iz Saudijske Arabije Al Faisalyem, kojem su gosti pobijedili 3:0.

Jučerašnja utakmica bila je u sklopu priprema momčadi za subotnje prvenstveno gostovanje kod Istre 1961 u Puli, u sklopu 3. kola HT Prve lige. Zbog ozljede u momčadi na subotnjem susretu neće biti novopridošli zadnji vezni igrač Ivan Roca, koji je prošle sezone nosio dres Šibenika, zatim ozlijeđeni Glavina, kao i nedovoljno spreman Jozinović. Među putnicima za Pulu, odnosno Pazin gdje će momčad dočekati subotnji susret, bit će Bajandouh, ali će se vidjeti hoće li dobiti minutažu, dok su ostali igrači na raspolaganju treneru Perkoviću.

- Istru 1961 poznajem jako dobro iz analize iz prošle sezone, a gledao sam ih i u Splitu i u Zaprešiću. Cijenim ih kao momčad, imaju odlične igrače,imaju dva izvanredna beka, kvalitetnog veznog igrača Obenga, a protiv Intera je iskočio Ćuže. Očekuje nas teška utakmica, u kojoj se nadamo da možemo doći do prvih bodova. Bez obzira na dva poraza atmosfera u svlačionici je dobra, jer smo svjesni protiv kojih smo i kakvih ekipa igrali i da smo većim dijelom pružili dosta dobar otpor te odigrali jako dobro, ali rezultat nas nije pomazio. Uvjeren sam da ćemo iz kola u kolo biti bolji i kvalitetniji i da će brzo doći bodovi na naš konto - naglasio je Perković.

- Istra je neugodna ekipa što su pokazali protiv Hajduka u Splitu stvorivši nekoliko prilika, a posebno u prošlom kolu protiv Intera, ali i mi smo u prvim poluvremenima na oba dosadašnja susreta pokazali da imamo kvalitetu i ako smo agresivni i disciplinirani da možemo igrati dobar nogomet. Smatram da je sada pravi trenutak da uzmemo bodove Istri 1961 koja nam je konkurent. Protiv Hajduka i Rijeke smo se morali braniti, jer su to ekipe kvalitetnije od nas, a ako protiv Istre 1961 krenemo ofanzivnije te ispunjavamo trenerove zadatke onda ne bi smjelo biti brige za pozitivan rezultat - naglasio je igrač varaždinske momčadi Ivan Posavec.