Uz stotinjak disc golfera iz 15 zemalja u Varaždin dolazi i jedan od najboljih igrača na svijetu

| 3.11.2016. u 12:59h | Objavljeno u Sport

U Varaždinu će se od sutra do nedjelje održavati 5. međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Kod Gradske sportske dvorane zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali SAD-a.  Tijekom ovo vikenda će, osim u sportu, uživati u lokalnim znamenitostima,  tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družiti s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina te na taj način upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziran 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja što su prepoznali mnogi igrači iz Zapadne Europe i usmenom predajom napravili mu odličnu promociju.

Posebno je velik interes igrača iz skandinavskih zemalja kojima je Hrvatska privlačna destinacija zbog povoljnih cijena i ugodne klime. Iz tog razloga, Drava Forester postaje i turistički značajno događanje, a disc golf se pozicionira kao kvalitetan turistički proizvod koji bi mogao dati značajan doprinos razvoju sportsko-rekreativnog turizma u Hrvatskoj, kako na kontinentu tako i na moru.

Posebno zadovoljstvo organizatorima iz tvrtke Lagoda pruža činjenica da će u turniru sudjelovati i američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite. Ovaj građanin Los Angelesa koji je u desetogodišnjoj karijeri osvojio 21 turnir i novčane nagrade u ukupnom iznosu od preko 76 tisuća dolara trenutno je po rejtingu 25. igrač svijeta, a ovogodišnje svjetsko prvenstvo završio je na 21. mjestu.

Svjetsku slavu i van disc golf zajednice Philo je stekao ove godine kada je na turniru u američkoj državi Oregon uspio postići iznimno rijedak „albatros“, odnosno kada je stazu dužine 260 metara i predviđenu da se odigra u pet bacanja, uspio završiti iz drugog bacanja.

Dolazak igrača ovakvog renomea veliki je plus za promociju i daljnji razvoj varaždinskog disc golf turnira i ostalih disc golf događanja koje u Hrvatskoj organizira tvrtka Lagoda, a koje su jedinstveni sportsko-rekreativni turistički proizvodi u Europi.

Turnirska natjecanja održavat će se na prostoru uz dvoranu „Arena“ tijekom petka, subote i nedjelje od 9 do 15 sati. Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 13:30 sati kada će se održati finalni dio natjecanja s najboljih pet igračica i igrača.