Utakmicom protiv Dubrave za Dabrove večeras počinje rukometna Liga za prvaka

| 16.4.2016. u 08:10h | Objavljeno u Sport

Momčad Gradskoga rukometnoga kluba Varaždin 1930 nakon osvajanja prvog mjesta u regularnom dijelu Premijer lige okreće se nastavku natjecanja u Ligi za prvaka, čiju će prvu utakmicu igrati danas, 16. travnja, u 19 sati u dvorani na Dravi, protiv zagrebačke Dubrave.

Večerašnja utakmica za Dabrove dolazi nakon pobjede u srijedu u četvrtfinalu hrvatskog Kupa nad Dugim Selom i očekivanim plasmanom na final four Kupa.

U Varaždinu se nitko osim Zagreba i eventualno Nexea ne može nadati bodovima. U posljednje tri godine nametnuli smo neke standarde, uvijek smo bili prvi, pa i sada, kada su svi najmanje očekivali, opet smo bili prvi. Naravno da to frustrira i stvara određeni inat kod suparnika i protiv nas su svi najviše napaljeni. Nama to ne smeta, koncentriramo se na sebe i na našu kvalitetu. Imamo problema jer Vincek nije trenirao zbog velikih problema s koljenom i pitanje je hoćemo li u fazi obrane uspjeti izdržati na visokom nivou, ali nadajmo se da će s njim sve biti u redu i da će nam se priključiti – ističe trener GRK Varaždina 1930 Vladimir Vujović.

Nakon Dubrave Dabrovi će u 2. kolu 20. travnja igrati u gostima kod riječkog Zameta, u sklopu 3. kola Dabrovi će 23. travnja ugostiti PPD Zagreb, u 4. kolu 27. travnja bit će gosti Nexea u Našicama, a u 5. kolu, koje je na rasporedu 30. travnja, GRK Varaždin 1930 bit će domaćin Umagu. Utakmice 6. kola igrat će se 7./8. svibnja, a Liga za prvaka završit će 10. kolom, koje je na rasporedu 4./5. lipnja.

Potpuno je svejedno s kime ćemo igrati u kojem kolu. Pobjedom protiv Dubrave stječemo veliko psihološku prednost za nastavak i ona bi nam mogla biti jako dobar poticaj za daljni tijek lige. Potrudit ćemo se da u Ligi za prvaka budemo treći i velika je stvar ako ćemo uspjeti u tome. Nexe ćemo pokušati iznenaditi, ali oni su puno veći favoriti. To što nisu u natjecateljskom ritmu, može biti dvosjekli mač, jer ipak Našićani imaju 25 igrača pod ugovorom, a mi ne možemo 16 zdravih igrača okupiti na treningu – naglasio je Vujović.