Utakmicom protiv Belišća danas počinje nova sezona za momčad Varaždina

| 27.8.2016. u 10:02h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola ovog vikenda počinje nova sezona u Trećoj HNL Istok,a varaždinska će momčad na stadionu Varteksa od 17 sati i 30 minuta ugostiti momčad Belišća. Momčad Varaždina, koja je doživjela redizajn u odnosu na prošlu godinu, u novo prvenstvo ulazi s velikim ambicijama.

U svlačionici se okupilo desetak igrača, bivših „krojača“, koji su došli kako bi pomogli oko plasmana u Drugu ligu, što je i cilj nove klupske uprave, predvođene predsjednikom kluba Stjepanom Cvekom.

Ideja da u klub dovedemo nekadašnje igrače prvoligaša Varteksa traje duže, a takav potez je bio očekivan, jer tko će vratiti nogomet u Varaždin ako to neće učiniti bivši igrači i nogometni djelatnici. Okupila se grupa prijatelja, bivših igrača i sportskih djelatnika, među kojima su Zlatko Dalić, Davor Vugrinec, Tomislav Vrbnjak i Branko Ivanković, a s nama je trebao biti i Marijan Mrmić, no dobio je trenerski angažman u Turskoj. Rekli smo da ćemo pokušati nešto napraviti da bi se klub vratio na stare staze, međutim, naše namjere bile bi puste želje da se nisu odazvali igrači, koji su se vratili na stadion Varteksa, gdje je većina njih započela svoju igračku karijeru – rekao je Cvek.

Ističe da su igrači dovođeni planski, a ne zato što nisu imali klub ili dobru ponudu.
Igrače smo dovodili ciljano, a osim ovih koje imamo u svlačionici, kontaktirali smo s još šest-sedam igrača, koji se u ovom trenutku nisu mogli priključiti ekipi. Svaka čast igračima koji su došli, jer i oni također sudjeluju u našoj ideji da se klub vrati na stare staze slave. Zadovoljan sam dosad učinjenim, jer se u klub i oko njega vratila pozitivna klima, a s njom su se vratili i gledatelji, koji su se jako dobro odazivali na prijateljske utakmice. Sve to utječe na činjenicu da se polako vraćaju sponzori i donatori. Vjerujem da će ovakva situacija rezultirati uspjehom. Bez obzira što slovimo za favorite lige, bit će potrebno puno znoja da bi se željeno i ostvarilo – naglasio je Cvek.

Iako su se pojavile glasine da uprava kluba neće imati dovoljno novaca za financiranje kluba, prije svega seniorske momčadi do kraja sezone, te da bi se problemi mogli pojaviti već tijekom zimske stanke, kao što je slučaj bio lani, predsjednik Cvek naglašava da je većim dijelom proračun kluba već sada riješen.
Nije lako, ali nadamo se da će nas pratiti rezultati i da će samim time više navijača dolaziti na stadion, a automatski će biti i više sponzora. Pazimo da klub bude što jeftniji, imamo dosta manjih donatora i u većem dijelu, oko 80 posto, imamo riješen proračun za cijelu sezonu – ističe Cvek.

Dobra je stvar za klub što će, zbog uspjeha na lanjskim kvalifikacikama, od ove sezone igrati i Prvu hrvatsku juniorsku ligu.
To nam je velika potpora u cijeloj ovoj priči i drago nam je da su se naši juniori izborili za Prvu ligu, unatoč jakoj konkurenciji i tadašnjem stanju. Bili smo igrački očerupani jer su nam mlade igrače uzimali svi koji su se sjetili. Rezultat juniora dao nam je dodatnu energiju da zapnemo još jače da bi ovaj grad i kraj, kao i prije, imao kvalitetne mlade igrače iz vlastite škole nogometa – zaključio je Cvek.