Dogovoren program obilježavanja dana pogibije Josipa Magaša Foto: UDVDR Ivanec

Dogovoren program obilježavanja dana pogibije Josipa Magaša

I.D./Varaždinske vijesti | 27.1.2016. u 12:29h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec i Udruge građana Prigorec održali su sastanak na kojem se razgovaralo o detaljima programa obilježavanja 24. obljetnice pogibije branitelja Josipa Magaša.

Potvrđeno je da će se manifestacija održati u subotu, 23. travnja, program će biti opširan, a sastojat će se od odavanja počasti Magašu kod njegovog groba u Varaždinu i rodne kuće u Prigorcu, zatim svete mise u kapelici Svetog duha u Prigorcu, te nekoliko sportsko rekreativnih natjecanja, u kojima će sudjelovati djeca i odrasli.

- S obzirom da se očekuje stotinjak, pa i više sudionika, u narednom će razdoblju biti održano još nekoliko radnih sastanaka, kako bi ova manifestacija bila što bolje organizirana i provedena - ističu iz UDVDR-a Ivanec.

Dodaju da je ova manifestacija nastavak uspješne suradnje ivanečkih braniteljskih udruga s Udrugom građana Prigorec i mještanima Prigorca, započeta prošle godine obilježavanjem obljetnice pogibije Josipa Magaša, te proslavom Dana pobjeda i dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, tijekom koje je na Magaševoj rodnoj kući otkrivena spomen ploča.