Ludbreški hrvači koji su nastupili na turniru u Mađarskoj

Uspješni ludbreški hrvači na dva međunarodna turnira

| 30.10.2016. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Članovi HK Ludbreg nastupili su na dva turnira. Jedna ekipa, predvođena predsjednikom Ninom Dulikravićem i trenerom Ignacom Horvatom nastupila je u mađarskom gradu Büku na vrlo jakom turniru u slobodnom stilu. Na turniru je sudjelovalo 150 natjecatelja iz 5 država, a ludbreški je klub bio jedini iz Hrvatske.

Najviše uspjeha je imao Rene Dulikravić nanizavši 4 čiste pobjede te je osvojio zlatnu medalju. Teo Varga-Črepinko za dlaku je ispustio zlato i uzeo srebro, prokockavši u finalu uvjerljivu prednost od 9:2. Leo Petrić također je bio srebrni iako ni tu zlato nije bilo nedohvatljivo, dok je David Čurila, kojem je ovo drugo službeno natjecanje, osvojio odličnu broncu i ostvario svoje prve bodove.

Druga ekipa koju je predvodio trener Darko Frankol, nastupila je na tradicionalnom truniru u grčko - rimskom stilu u Murskoj Soboti, koji je okupio 8 zemalja, dvadeset klubova, 100 natjecatelja. U oštroj konkurenciji Ludbrežani su nastupili s 5 hrvača te osvojili 3 medalje. Filip Matijević vjerojatno se već vidio sa zlatom oko vrata, kada je u finalu 10 sekundi prije kraja, svojom pogreškom omogućio protivniku da ga tušira.

Do finala i srebrne medalje, došao je i Igor Vrdoljak, ponovivši tako nedavni uspjeh iz Beograda. Mladi talentirani Florijan Varović izgubio je polufinale, ali kroz repesaž je uspio osvojiti broncu. Dobre nastupe ostarili su Leonardo Vručina i Bruno Bendelja koji su zaustavljeni u prvim kolima, a kako njihovi protivnici nisu došli do finala, nisu dobili priliku boriti se za medalje kroz repesaž. 

Dražen Oršuš nastupio je na jakom turniru za kadete u Sisku te ostvario solidan nastup.