Ivona Štriga i Janja Matijašec postale su prvakinje Hrvatske

Uspješni članovi STK Ljubešćica na PH u Dugom Selu

| 13.5.2016. u 14:46h | Objavljeno u Sport

Članovi STK Ljubešćice su na PH za mlađe kadete i juniore u Dugom Selu osvojili su četiri medalje, od čega čak tri zlatne i jednu srebrnu.
Leon Šantek postao je dvostruki prvak države. U konkurenciji mlađih kadeta u finalu je pobijedio Filipa Borovnjaka iz Zagreba, a u konkurenciji parova u istoj kategoriji s Noom Vreskom iz Mihovljana pobijedio je u finalu Borovnjaka i Zovka, također iz Zagreba.

Mlađe kadetkinje Janja Matijašec i Ivona Štriga prvakinje su države u parovima u kategoriji mlađih kadetkinja nakon pobjede u finalu protiv para Lončarević iz Mladosti Zagreb i Papak iz Dugog Sela. Srebro su osvojile ekipno mlađe kadetkinje u sastavu Janja Matijašec, Ivona Štriga i Jasmina Klopotan, nakon poraza u finalu od STK Varaždina.

Ovi sjajni rezultati plod su svakodnevnih napornih treninga pod vodstvom stolnoteniskih trenera Anite Tomašić i Damira Atikovića, kao i trenera za fizičku pripremu Stjepanu Hruškara.

Prije dva tjedna u Malinskoj na državnom su prvenstvu za kadete, to je starija kategorija od kategorije igrača Ljubešćice, također osvojili dvije medalje. Šantek je u kategoriji parova s partnerom Antolovićem iz Poreča postao viceprvak države, a ekipa kadetkinja u sastavu Matijašec, Štriga i Klopotan bila je brončana iako su bile daleko najmlađa ekipa na turniru.