Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić priključio učeničkoj koloni koja je krenula put Ivančice

U Lepoglavi i ove godine obilježen Europski tjedan sporta

| 16.9.2016. u 13:31h | Objavljeno u Sport

Više od tisuću učenika osnovnih škola te djece iz dječjih vrtića s područja Grada Lepoglave sudjelovalo je u programima koje je Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave organizirala povodom ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.

- Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a glavna tema kampanje i za ovogodišnji Tjedan sporta je „#BeActive“, kako bi se ovom akcijom potaknula javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna, nego i cijele godine. Lepoglavska sportska zajednica organizirala je sportske  aktivnosti i događaje u koje je uključena šira društvena zajednica - dječji vrtići, osnovne škole, sportski klubovi i udruge. Programi su tijekom ovog tjedna provedeni u Lepoglavi, Višnjici, Kamenici i Žarovnici, a posebno smo zadovoljni odazivom učenika osnovnih škola za koje smo organizirali i uspon na Ivančicu i Ravnu goru – istaknuo je Damir Kužir, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave.

Ovu akciju ponovo je podržao i Grad Lepoglava, čiji se gradonačelnik Marijan Škvarić priključio učeničkoj koloni koja je krenula put Ivančice.
- Ovaj sportsko – rekreacijski program u Lepoglavi ne provodimo samo stoga što smo prošle godine nosili titulu – Europski grad sporta, već je ona prije svega dio višegodišnjih, sustavnih aktivnosti na promicanju sporta i rekreacije za sve naše građane, na cijelom području Grada Lepoglave. Sport i rekreacija trebaju biti dostupni svima. U akciju su se u velikom broju uključili učenici naših osnovnih škola, djeca iz naših dječjih vrtića, građani svih generacija. Zahvaljujem svima koji su sudjelovanjem u programu Europskog tjedna sporta još jedan put potvrdili kako je Lepoglava doista sportski grad – naglasio je gradonačelnik Škvarić, te najavio kako će Grad i nadalje podržavati ovakve akcije.

Valja istaknuti kako Lepoglava – Europski grad sporta 2015. sudjeluje u zajedničkom europskom projektu – Planine zovu, zajedno sa slovačkim Košicama,  ovogodišnjim Europskim gradom sporta.