Leon Benko propustio je veliku priliku za izjednačenje u 29. minuti susreta Foto: Krešimir Đurić

U derbiju 12. kola Druge HNL Šibenik pobijedio Varaždin i pobjegao na 5 bodova

| 10.11.2018. u 14:49h | Objavljeno u Sport

U derbi susretu 12. kola Druge hrvatske nogometne lige danas je na stadionu na Šubićevcu momčad Šibenika pobijedila sastav Varaždina rezultatom 2:0, golovima Marka Bulata u 20. minuti i Prince Obenga Ampema u 49. minuti nadmetanja. Ovom pobjedom Šibenik je Varaždinu, kojemu je to bio drugi uzastopni poraz, pobjegao na pet bodova prednosti. Šibenik ima 24, a Varaždin 19 bodova.

Trener Varaždina Branko Karačić na ovom susretu nije mogao računati na čak pet igrača. Zbog tri žuta kartona u momčadi nisu bili Senić i Perković, zbog ozljeda iz konkurencije za sastav otpali su Črnko i Glavica, dok je Težak bio izvan kombinacija zbog upale grla. Na vratima je utakmicu počeo Mrmić, u zadnjem su redu bili Bamidele, Stolnik, Ćelić i Sambolec, u sredini terena Jertec, Golubar i Havelka, a prema naprijed su bili orijentirani Sačer, Miklić i Benko.

Već u 23 sekundi susreta, u prvom napadu momčadi Šibenika, Josip Maleš nije iskoristio ubačaj s desne strane u kazneni prostor Varaždina, gdje su na njemu bili Bamidele i vratar Mrmić koji je izašao na 14 metara od svoje gol linije, ali nije dohvatio loptu, koja je završila na nogama Maleša, koji je srećom po varaždinski sastav loptu poslao pored lijeve vratnice gola.

U 12. minuti na 17 metara od gola gostiju pucao je Antunović, ali je obrana Varaždina blokirala udarac i loptu izbacila u korner. U 15. minuti požutio je Mario Sačer koji je nakon dodavanja Golubara po desnoj strani ušao u kazneni prostor Šibenika i pao između dvojice domaćih igrača. Glavni sudac nije pokazao na bijelu točku za Varaždin, već je Sačeru dodijelio opomenu zbog simuliranja.

Šibenik je poveo u 20. minuti golom Marka Bulata. Nakon što je akcija Šibenika išla po desnoj strani lopta je ubačena pred gol Varaždinaca, gdje je Ampem okrenut leđima golu Maleša, a ovaj je u lijevoj strani kaznenog prostora pronašao samog Bulata, koji je sa 7-8 metara od gola Varaždinaca snažnim udarcem pogodio desnu stranu gola nemoćnog Mrmića.

U 25. minuti Sambolec je s lijeve strane ubacio dobru loptu u kazneni prostor Šibenika gdje je bio Benko, koji nije uspio dobro zahvatiti loptu. U 28. minuti Bamidele je glavom s 18 metara vraćao loptu istrčalom Mrmiću, no srećom lopta je otišla pored desne vratnice.

Varaždin je mogao izjednačiti u 29. minuti. U sjajnoj se prilici našao Benko, kojemu je loptu glavom na rubu kaznenog prostora spustio Sačer, no snažan udarac napadača Varaždinaca, koji je bio neometan, otišao je pored desne vratnice gola Šibenika.

U 31. minuti požutio je Golubar, kojemu je to bila treća opomena i neće ga biti na sljedećem susretu protiv Sesveta. U 33. minuti odbijenu loptu od obrane Varaždinaca Marko Bulat je s dvadesetak metara poslao snažnim udarcem pored desne vratnice gola Mrmića.

U 35. minuti kontra Šibenika Musa je probio lijevu stranu napada, vratio loptu po zemlji pred gol gostiju, gdje se našao Ampem, koji nije uspio uputiti udarac prema golu gostiju, tako da je vratar Mrmić bez problema prihvatio loptu.

U 39. minuti Ampem se probio po lijevo strani napada prošao Ćelića, ušao u kazneni prostor gostiju gdje ga je dočekao Stolnik. Ampem je pao u duelu sa Stolnikom, ali sudac nije pokazao na bijelu točku. U 44. minuti zbog prigovora glavnom sucu požutio je kapetan Varaždina Dario Jertec.

Na početku drugog poluvremena trener Varaždina Branko Karačić odlučio se na dvije izmjene, pa su u igru ušli Leonard Vuk i Matija Kolarić, a u svlačionici su ostali Niko Havelka i Borna Miklić, do trener Šibenika nije mijenjao momčad.

Šibenik je povećao vodstvo u 49. minuti, a strijelac je bio Ampem. Akcija Šibenika išla je po desnoj strani, Vlajić je odigrao loptu u desnu stranu kaznenog prostora za Ampema, koji je s ruba „peterca“ potpuno sam i neometan loptu poslao u lijevu stranu gola Mrmića.

U 55. minuti na 24 metra desno iskosa od gola domaćina srušen je Jertec, koji je i sam izveo slobodan udarac, poslavši loptu u lijevu stranu gola domaćina, ali je vratar Labrović uhvatio loptu.

U 56. minuti, nakon solo akcije, Bamidele je sa 17 metara pucao po zemlji, pored lijeve vratnice gola Labrovića. U 61. minuti nakon kornera s desne strane Antunović je bio u skoku na pet metara od gola Mrmića i loptu poslao u vanjski dio mreže.

U 68. minuti nakon akcije Varaždinaca po desnoj strani, Vuk je, loptu upućenu od Benka, s pet metara u padu poslao prema golu Šibenika, ali je vratar Labrović nogom obranio njegov udarac.

U 71. minuti prva izmjena kod Šibenika, trener Perković je umjesto Antunovića na teren poslao Barišića. U 75. minuti Bulat je iz svog dijela terena dugom loptom izbacio u kontru za Maleša, koji je praćen Ćelićem ušao u kazneni prostor, ali mu je u posljednji trenutak uklizao Stolnik i odnio loptu.

U 80. minuti zbog prekršaja nad Kolarićem požutio je Boris Pandža. Na 25 metara lijevo iskosa kod lopte su bili Jertec i Benko, koji se odlučio na izvođenje slobodnog udarca i loptu poslao u desni gornji kut gola Šibenika, gdje se postavio vratar Labrović i bez problema uhvatio loptu.

U 81. druga promjena kod Šibenika, pri čemu je Pandža napustio teren,a ušao je Kendeš, a kod Varaždina u istom je trenutku napravljena i treća izmjena, gdje je umjesto Maria Sačera priliku dobio Mario Brlečić.

U 86. minuti i treća izmjena kod Šibenika, kada je teren napustio Marko Bulat, a umjesto njega u igru je ušao Luka Fuštin.