I. OŠ Varaždin u projektu modernizacije rada i osuvremenjivanja IKT-om

vv | 27.10.2016. u 17:32h | Objavljeno u Društvo

Djelatnice varaždinske I. osnovane škole bile su na međunarodnim usavršavanjima u sklopu jednog od triju Erasmus+ projekata koji su ostvarili u ovoj godini. Ravnateljica škole Karmen Hans – Jalšovec bila je na sedmodnevnom seminaru u Portugalu.

- Tu je razvila viziju internacionalizacije škole te naučila kako povezati misiju i viziju škole s ciljevima internacionalizacije znanja i vještina za učenike, učitelje i školu kao cjelinu. Upoznala je i partnere za potencijalne projekte te naučila kako pripremiti i voditi uspješan internacionalni projekt čiji ishodi mogu biti ugrađeni u kurikulum škole, izvijestili su iz škole.

Draženka Kolonić, učiteljica razredne nastave te Snježana Huđek, učiteljica matematike,  prisustvovale su na seminarima „Tap-Swipe-Pinch" i „Tap-Swipe-Pinch into STEM“ koji su  organizirani od strane Euneos-a, a održani su u Portugalu i Estoniji.

- Stekle su znanja i kompetencije vezana uz revolucionarna svojstva korištenja tableta u obrazovanju, odnosno korištenje brojnih aplikacija na tabletima kojima mogu poduprijeti svoja, kao i znanja svojih učenika, komunikaciju i samopoštovanje, navode u školi ukazujući i na  sigurnu upotrebu tableta i IKT-a u razrednoj nastavi i nastavi matematike.

U sklopu spomenutog projekta na usavršavanja u Španjolskoj i UK-u još odlazi koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec i učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

- Sudionici će također biti osposobljeni za najbolje načine korištenja novih tehnologija u učionicama te dobiti uvid u teorijski i praktični pristup igri u obrazovanju. Stečene kompetencije i znanja koje će učitelji dobiti tijekom ovih usavršavanja dobra su podloga za uspješnu realizaciju Erasmus KA2 projekta u koji je I. OŠ Varaždin ove godine krenula s OŠ Bistrica ob Sotli, a čiji je cilj modernizirati nastavu i stečena znanja primijeniti u odgojno – obrazovnom procesu te ga na taj način učiniti zanimljivijim i bližim učenicima – rekla je Tea Pavičić Zajec, koordinatorica projekta.