Momčad Varteksa osvojila je naslov jesenskog prvaka u Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin s 38 bodova

Trener Varteksa o naslovu jesenskog prvaka: Rezultat iznad očekivanja

| 17.12.2018. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Momčad Varteksa osvojila je naslov jesenskog prvaka u Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin s 38 bodova, tri više od drugoplasirane Bednje, a šest od trećeplasiranog Poleta.

- Nakon utakmice 1. kola s Nedelišćem, koju smo odigrali neriješeno, do zadnjeg jesenskog kola odigrali smo mimo svih očekivanja. Nitko se nije nadao da možemo napraviti takvu seriju, a jedini smo poraz zabilježili u posljednjem kolu u Dunjkovcu, na susretu u kojem smo bili malo opušteni i nismo bili na nivou prethodnih utakmica. Jedan poraz nije ništa strašno, s obzirom na kadar kojeg imamo i na uvjete u kojima radimo. Ostvareni rezultat nadišao je sva očekivanja. Rezultat za nekoga možda nije iznenađenje, jer mi smo Varteks, koji je lani igrao Treću ligu. ali za mene jest i igračima kapa do poda - komentirao je jesenski dio prvenstva trener momčadi Varteksa Želimir Orehovec.

Nema sumnje da je postavljanje Orehovca za trenera momčadi bilo najveće pojačanje Varteksa, a šef struke ističe da su igrači ti koji su stvarali rezultat.

- Kod igrača se pojavio inat nakon što su osjetili kako ih se tretira u gradu jer dva dana prije početka prvenstva nismo znali gdje ćemo kao domaćini igrati svoje utakmice. Pokazali su da imaju kvalitetu i karakter, a u svlačionici smo imali spoj onih koji su igrali Treću ligu i mladih igrača, koji igraju za prvu momčad, a još uvijek plaćaju članarinu. Igrači su bili sjajna klapa, postojala je glad za pobjedom, a atmosfera u i oko kluba bila je odlična. Ljudi koji vode klub trudili su se da nam osiguraju potrebne uvjete i na kraju je simbioza uprave, igrača i navijača, koji su nas bodrili na svakom susretu, dovela do fantastičnog rezultata - rekao je Orehovec.

U proljetnom dijelu sezone neće moći računati na standardnog igrača zadnjeg reda Ivana Novoseleca,koji je otišao u Međimurje, drugoligaša koji je, navodno, pokazao interes i za prvog strijelca lige, napadača Varteksa Tihomira Šoštarića.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u